Zima je v osmih ameriških zveznih državah zahtevala 26 življenj, več sto ljudi je bilo poškodovanih. Ljudje so umirali zaradi mraza, ker so zmrznili, nekateri so umrli v prometnih nesrečah, bilo je tudi več srčnih napadov ali zadušitev.

V bolnišnicah v Illinoisu so obravnavali najmanj 220 primerov ozeblin in podhladitev, podobno je bilo tudi v drugih zveznih državah srednjega zahoda in severovzhoda ZDA.

Severovzhodno od Chicaga so v bolnišnico sprejeli 9-člansko družino, ki se je v hiši ogrevala s kurjenjem oglja, v eni od bolnišnic so sprejeli štiri moške, ki so se v garažah greli v prižganih avtomobilih.

Padajoči led s poslopij in vozil je povzročil več zlomov kosti in prometnih nesreč. Velika večina prebivalcev pa je ostala nepoškodovana, saj se med polarnim mrazom zadrževali na toplem in varnem.

V petek so se temperature že začele dvigati in v Chicagu ter Minneapolisu je bilo le še minus šest stopinj Celzija. V New Yorku, kjer je bilo v četrtek minus 16 stopinj Celzija, za ponedeljek že napovedujejo sončno vreme in plus 11 stopinj, v torek pa celo plus 13 stopinj.