Pet krogov pred koncem lige ABA se slovenska predstavnika Olimpija in Krka krčevito borita za obstanek. Na papirju imajo težji razpored Ljubljančani, ki jih danes čaka gostovanje pri vodilni Crveni zvezdi, nato pa še Igokea (doma), FMP (v gosteh), Cedevita (doma) in Krka (v gosteh). Novomeščani bodo jutri gostili FMP, ki je gotovo premagljiv nasprotnik, zato je zmaga za dolenjsko moštvo pravzaprav obvezna. Sledijo še Mega (v gosteh), Cedevita (doma), Cibona (v gosteh) in Olimpija (doma).

Vse bolj mogoč je scenarij, po katerem bosta slovenski državni prvak in podprvak o zadnjem mestu odločala na medsebojnem obračunu v Novem mestu 17. marca. Kot tudi krog z Zadrom, proti kateremu imata slovenski ekipi boljši medsebojni rezultat in ima trenutno prav tako le pet zmag. Hrvaško moštvo v preostanku rednega dela sezone igra še proti Megi (v gosteh), Ciboni (doma), Budućnosti (v gosteh), Crveni zvezdi (doma) in Igokei (v gosteh). Varni pred izpadom sicer niso niti Igokea, Cibona, FMP in Mornar.

V 18. krogu precej težje delo čaka Olimpijo, ki jo na gostovanju pri Crveni zvezdi čaka misija nemogoče. Ljubljančani so včeraj potrdili angažma organizatorja igre Nenada Miljenovića, ki v Beogradu bržkone še ne bo igral in bo pomagal na preostalih štirih tekmah lige ABA. »V športu so vsekakor dovoljene velike želje, zgodi se lahko prav vse, videli pa bomo, ali lahko s kakovostno predstavo presenetimo gostitelje. Za nas bi bila to velika zmaga, ki bi po eni strani že mejila na senzacijo,« se težke naloge zaveda trener Olimpije Saša Nikitović.

Simon Petrov pri Krki ima zadnje obdobje končno na voljo vse košarkarje. Zmaga proti Zadru je bila velika, a z igro Novomeščani še ne morejo biti zadovoljni. Zdaj si v dolenjskem moštvu želijo še skalpa FMP. »Še ena od odločilnih tekem te sezone. Dobro bomo pripravljeni nanjo. Dati moramo vse od sebe, da premagamo goste, ki v letošnji sezoni kažejo dobre predstave,« pravi Simon Petrov.

Liga ABA, 18. krog, danes ob 17. uri: Cibona – Partizan, ob 19. uri: C. zvezda – Olimpija, ob 21. uri: Igokea – Cedevita, jutri ob 17. uri: Mega – Zadar, ob 19. uri: Krka – FMP, ponedeljek ob 18. uri: Budućnost – Mornar.