New York Rangers so z istim izidom ugnali New Jersey, največ po zaslugi Šveda Mike Zibanejada, ki je imel prste vmes pri vseh golih svoje ekipe, dosegel je tri gole in podajo.

Philadelphia je po podaljšku s 3:2 premagala Boston, ki mu nista zadostovala dva gola Čeha Davida Pastrnaka, ki se je prebil na četrto mesto najboljših strelcev lige, doslej se je v sezoni že 30-krat vpisal med strelce.

Connor je v zadnjem času eden najbolj vročih igralcev lige. V zadnjih 11 tekmah je k uspešnim predstavam svoje ekipe, ki je na drugem mestu zahodne konference, prispeval devet golov. V torek je proti Bostonu vknjižil dva gola in zadel še odločilni kazenski strel, tokrat je dvoboj proti Columbusu odločil že v rednem delu, v polno je zadel minuto in 14 sekund pred koncem tekme.

»Uživam, čudovito je biti del te ekipe. Igralci garamo eden za drugega, to se pozna pri rezultatih. Naj se to uživanje nadaljuje,« je bil po tekmi dobre volje Connor. Njegova ekipa je na tekmi vedno povedla za gol, domači so trikrat izenačili, za četrtič jim je zmanjkalo časa. Columbus, za katerega je Artemij Panarin prispeval gol in podajo, je izgubil že četrtič zaporedoma.

V Newarku se je plesalo po notah švedskega zvezdnika Zibanejada. Drugič po letu 2016 in tekmi proti Ottawi je dosegel »hat trick«, spretno je izkoriščal podaje Matsa Zuccarella, ki je tekmo končal s tremi asistencami. Domači so sicer vodili z 2:0, toda nato sta stvari v roke vzela omenjena hokejista in spreobrnila rezultat, bila sta tudi tvorca odločilnega gola pri rezultatu 3:3, ta je padel štiri minute in pol pred zadnjim zvokom sirene. Newyorčani so s tem ohranili nekaj upanja za uvrstitev v končnici, poraz bi jih bržkone povsem oddaljil od nje, tako kot je to skoraj zagotovo New Jersey.

Boston je še drugič v nizu izgubil po podaljšku, premagala ga je Philadelphia, ki je zabeležila še šesto zaporedno zmago. Gostitelji so bili z dvema goloma Pastrnaka po dveh tretjinah v vodstvu, podaljšek je gostom po odlični podaji Jakuba Voračka zagotovil Šved Oskar Lindblom. V tretji minuti podaljška so nato gosti izkoristili igralca več, le sekundo preden se je iztekla kazen Bradu Marchandu, je v polno zadel Travis Sanheim.