Košarkarski analitiki v ZDA po razkritju rezerv zgodaj zjutraj v petek po srednjeevropskem času že govorijo o največji zavrnitvi letošnjega izbora za tekmo all star, saj je nadarjen slovenski novinec v ligi s svojimi predstavami dokazal, da sodi med najboljše.

Razlog za neuspeh pa naj bi med drugim bil tudi ta, da njegovi ekipi Dallas Mavericks ne gre najbolje, saj je trenutno z izkupičkom 23 zmag in 27 porazov šele na 12. mestu na zahodu. Poleg tega je bil uvrščen med visoke igralce, kjer je na zahodu konkurenca za mesta na tekmi zvezd večja kot med "nižjimi" igralci.

Dončiću ostane nastop na tekmi vzhajajočih zvezd

Slovenski čudežni deček bo tako v Charlottu nastopil le na tekmi vzhajajočih zvezd (15. februar) ter v sobotnem spretnostnem poligonu.

Trenerji lige NBA so za rezervne igralce ekipe zahoda izbrali La Marcusa Aldridgea (San Antonio Spurs), Anthonyja Davisa (New Orleans Pelicans), Nikolo Jokića (Denver Nuggets), Damiana Lillarda (Portland Trail Blazers), Klaya Thompsona (Golden State Warriors), Karla Anthonyja Townsa (Minnesota Timberwolves) in Russella Westbrooka (Oklahoma City Thunder).

Med sedem rezerv vzhoda pa so prišli Bradley Beal (Washington Wizards), Blake Griffin (Detroit Pistons), Kyle Lowry (Toronto Raptors), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Victor Oladipo (Indiana Pacers), Ben Simmons (Philadelphia 76ers) in Nikola Vučević (Orlando Magic).

Štirinajst rezervnih igralcev, po sedem v vsaki konferenci, je izbralo 30 trenerjev lige NBA, ki pa niso smeli glasovati za igralce iz svojih moštev.

Končni postavi za 68. tekmo all star, ki bo 17. februarja, bosta znani 7. februarja. Tedaj bosta namreč kapetana LeBron James in Giannis Antetokounmpo po sistemu enkrat jaz, enkrat ti izbrala igralce za svoji ekipi.