Da se je med Slovenci okoli Luke Dončića zaradi odličnih predstav v ligi NBA ustvarila prava evforija, 19-letni Ljubljančan do zdaj bržkone ni mogel spregledati. A v New Yorku se je o tem lahko prvič prepričal tudi v živo. Na tekmi v najslavnejši dvorani na svetu Madison Square Garden ga je namreč spremljalo kar okoli sto v ZDA živečih Slovencev, s katerimi se je Dallasova številka 77 po tekmi tudi srečala in družila. Dončić kljub zmagi svojega moštva s 114:90 ni imel najboljšega večera, a je kljub temu v statistiko vpisal 16 točk, osem skokov in pet asistenc. Trojnega dvojčka je vpisal njegov soigralec Dennis Smith Jr., ki je 13 točkam dodal deset skokov in 15 asistenc. Smith Jr. se na začetku sezone ni najbolje znašel v Dončićevi senci in bržkone tudi ni pričakoval, da mu bo večino medijske pozornosti ukradel mladi Slovenec. A zdi se, da se je v zadnjem obdobju s tem sprijaznil. Če je in bo res tako, se lahko trenerju Ricku Carlisleju le smeji, saj ni dvoma, da gre za izjemnega posameznika z velikim prostorom za napredek.

»Tokrat nisem imel najboljšega dne, a smo zmagali in to je vse, kar je pomembno,« je Luka Dončić znova dokazal, da kljub mladosti razmišlja izredno zrelo. Podpore okoli stotih Slovencev, ki živijo v ZDA, se je zelo razveselil. »Vem, da ljudje v Sloveniji vstajajo sredi noči in gledajo moje tekme, kar mi ogromno pomeni. Tokrat so bili slovenski navijači tudi na tribunah, zato sem lahko njihovo podporo čutil med tekmo. Neverjetno,« se je smejalo Ljubljančanu, ki je znova potrdil, da lahko slovenska košarkarska reprezentanca nanj v prihodnosti resno računa. »Tu ni nobenega dvoma. Vedno bom na voljo slovenski reprezentanci. To poletje ni bilo mogoče, da bi igral za izbrano vrsto, saj še nisem imel podpisane pogodbe z Dallasom, kar je pomenilo, da tudi zavarovanje še ni bilo urejeno. Preveč bi tvegal. A zdaj sem na voljo,« je slovenske ljubitelje košarke pomiril Dončić.

Dallasu kljub zmagi nad New Yorkom sicer v boju za končnico v zahodni konferenci še vedno ne kaže dobro, saj je zaostanek za osmim mestom precejšen. Tudi če mu ne bo uspelo, v vodstvu kluba bržkone ne bodo razočarani, saj preboj med osem najboljših moštev v zahodni konferenci ni bil cilj sezone. Bolj so navdušeni nad dejstvom, da so v Dončiću dobili posameznika, ki bo nosilec franšize v prihodnjih letih in okoli katerega bodo gradili ekipo. Čeprav si je privoščil grd spodrsljaj s porazom proti Chicagu, je na dobri poti v končnico Miami, pri katerem Goran Dragić še vedno ne igra, saj je v procesu rehabilitacije po artroskopiji kolena. Dvaintridesetletni Ljubljančan opravlja posebne vaje in še ni začel treningov z žogo, njegova vrnitev pa je načrtovana po koncu vikenda vseh zvezd, torej proti koncu februarja.

Dallas : New York