Skakalke bodo imele tako ekipno tekmo 26. februarja, dan pozneje pa bodo isti dan tako kvalifikacije za posamično tekmo kot tekma sama.

Vključitev ekipne tekme skakalk na program nordijskega SP so pri Fisu potrdili na kongresu 2018, a takrat Seefeld ni našel kapacitete oziroma prostora, kam bi tekmo umestil. Vse od kongresa pa so organizatorji poskrbeli za ustrezno infrastrukturo, zato je avstrijska smučarska zveza kot organizatorica podala predlog za vključitev ekipne tekme, so danes sporočili iz Fisa.

Zupančič zadovoljen z odločitvijo

Zupančič pozdravlja odločitev Fisa. »Seveda smo veseli takšne poteze. Tako imamo še eno priložnost več, da se borimo za kolajne. Zdaj imamo na voljo tri komplete odličij; za posamično tekmo, tekmo mešanih ekip in še ekipno,« je dejal Zupančič in dodal, da gre za dobre obete tudi za naslednje zimske olimpijske igre, ki bodo leta 2022 v Pekingu.

»Pravila Fisa velevajo, da mora biti posamezna tekma, če se želi uvrstiti na olimpijski program, prej najmanj dvakrat že na sporedu svetovnih prvenstev,« je še dejal Zupančič, ki ga konec tedna z ekipo čaka svetovni pokal v Hinzenbachu.

Ženska ekipna tekma v smučarskih skokih je na sporedu mladinskih SP vse od leta 2006 v Kranju, del svetovnega pokala pa od leta 2017. Že 52. SP v nordijskem smučanju bo od 20. februarja do 3. marca v avstrijskem Seefeldu. To je drugič, da bo to avstrijsko središče gostilo najboljše nordijske športnike; prvič je bilo prvenstvo tam leta 1985.