Simmons in Dončić bosta igrala za ekipo sveta na tekmi, na kateri se pomeri deset ameriških košarkarjev, ki igrajo prvo ali drugo sezono v NBA, proti desetim igralcem z vsega sveta. Tekma bo na sporedu v petek, 17. februarja, dan kasneje je na vrsti preizkus v spretnosti, v nedeljo pa bi lahko naš as ob morebitnem izboru zaigral še na tekmi zvezd. Februarski vikend zna biti torej za Dončića zelo pester.

Prvo ime ameriške ekipe je Donovan Mitchell, ki je v lanskem glasovanju za novinca leta zaostal le za Simmonsom, za ekipo ZDA pa bodo nastopili še Jarrett Allen, Marvin Bagley, De'Aaron Fox, Lonzo Ball, Kyle Kuzma, John Collins, Trae Young, Jaren Jackson in Jayson Tatum.

Simmons in Dončić bosta imela ob sebi imena, kot so OG Anunoby, Deandre Ayton, Bogdan Bogdanović, Shai Gilgeous-Alexander, Rodions Kurucs, Lauri Markkanen, Josh Okogie in Cedi Osman.

Nowitzki bo tokrat Dončićev trener

Lani je naziv najkoristnejšega igralca (MVP) tekme pripadel Bogdanoviću, ekipa sveta, v kateri je vsak igralec iz druge države, pa je s 155:124 premagala ZDA.

Tekma vzhajajočih zvezd bo na sporedu v petek, 15. februarja, v Severni Karolini, dva dni pozneje pa bo v Charlottu še tekma zvezd All-Star.

Častni trener ekipe ZDA bo Bostonov zvezdnik Kyrie Irving, ekipo sveta pa bo vodil legendarni košarkar Dallasa in Dončićev soigralec, Nemec Dirk Nowitzki.

Dončić je prek twitterja že hudomušno pozval Nowitzkega, naj ne bo preveč strog do njega. »Dirk, ne preveč kričati name, prosim,« je ob objavi obeh trenerjev tekme vzhajajočih zvezd zapisal 19-letni slovenski zvezdnik.

Luka Dončić, statistika