Izkazal se je tudi vratar Winnipega Connor Hellebuyck, ki je zaustavil 36 strelov, v podaljšku in treh krogih kazenskih strelov pa je zaklenil svoja vrata. »Danes sem imel nekaj srečnih posredovanj. To lahko priznam. A bil sem tudi dobro razpoložen, toda brez razigranih soigralcev nam to ne bi uspelo,« je po zmagi dejal Hellebuyck. Za goste je zadel še Josh Morrissey, Mark Scheifele pa je k zmagi dodal dve podaji.

Pri gostiteljih je dvakrat zadel Patrice Bergeron, David Pastrnak je zbral gol in podajo, Brad Marchand pa je bil podajalec pri vseh treh zadetkih.

Buffalo do pomembne zmage za končnico

V Columbusu je tekmo odločil Conor Sheary, ki je v tretji minuti zadnje tretjine dosegel končni izid 5:4. Buffalo se je z zmago prebil na deveto mesto v vzhodni konferenci, za osmim, ki še vodi v končnico in na katerem je za zdaj Pittsburgh, zaostaja za dve, za sedmim, tega drži prav Columbus, pa tri.

»Take zmage štejejo dvojno. Zmagali smo proti neposrednemu tekmecu, ki bi nam v primeru zmage ušel. Res veliki točki,« je bil zadovoljen strelec odločilnega gola, ki je vknjižil še eno podajo. Gol in asistenco je v njegovi ekipi prispeval tudi Evan Rodrigues.