Njegovo dejanje je analizirala posebna enota FBI za analizo obnašanja (BAU) in na koncu ostala brez odgovora. Paddock je imel težave s pešanjem telesnega in duševnega zdravja, ki jih ima milijone ljudi po svetu, pa vendarle ne gredo izvajat množičnih pokolov.

Njegova zaročenka Marilou Danley, ki jo je dva tedna pred pokolom poslal k družini na Filipine in ji tja nakazal 150.000 dolarjev, je povedala, da se ji je pritoževal, ker so mu zdravniki ugotovili »kemično neravnovesje« in mu ne morejo pomagati.

Upokojeni poštar in računovodja je obogatel z naložbami v nepremičnine in je bil reden obiskovalec hotela Mandalay Bay v Las Vegasu. Tam je prebival zastonj v sobi za 590 dolarjev na noč, ker je pri igranju pokra redno zapravljal po več tisoč dolarjev. Poznali so ga in mu dovolili uporabo dvigala za selitve, s katerim si je v sobo natovoril goro orožja.

Oče je bil bančni ropar

Oktobra 2017 je odprl ogenj na množico 22.000 udeležencev koncerta na prostem. Ubil je 58 ljudi, ranjenih pa je bilo skoraj 900. FBI domneva, da je imel morda željo biti podoben očetu, slavnemu bančnemu roparju, ki se je uspel uvrstiti na lestvico najbolj iskanih zločincev FBI. Vendar pa bančni roparji običajno niso morilci.

Paddock ni imel nobene posebne politične agende, ni imel posebnih vzornikov, ni imel posebne vere in ni posebej sovražil manjšin ali drugačnih. Njegov brat Eric Paddock ga je sicer imenoval za kralja mikro-agresije, narcisa in pedantneža, ki je bil naveličan življenja. Morda je hotel oditi na drugi svet z dejanjem, s katerim se bo zapisal v zgodovino, čeprav neslavno. K temu pa mu je obilno pomagala ohlapna zakonodaja okrog orožja v Nevadi.