Nagrade v treh kategorijah je podelil šejk Mohamed bin Rašid Al Maktumu, sicer podpredsednik države in vladar Dubaja. Nagrade so podelili za »najboljšo osebnost, ki podpira uravnoteženost spolov«, »najboljšo zvezno oblast, ki podpira uravnoteženost spolov« in »najboljšo pobudo za uravnoteženo zastopanost spolov«, prejeli pa so jih finančno ministrstvo, zvezni organ za konkurenčnost in statistiko in ministrstvo za upravljanje s človeškimi viri. »Najboljša osebnost, ki podpira enakost spolov«, je za svoja prizadevanja za uvedbo porodniškega dopusta v vojaških enotah države postal namestnik predsednika vlade in minister za notranje zadeve generalpodpolkovnik šejk Saif bin Zayed Al Nahyan.

Vse nagrajence so zastopali moški, kar so uporabniki družabnih omrežij hitro izpostavili. Na twitterju so se zvrstili komentarji, ki so problematizirali manko spolne raznovrstnosti med podeljevanjem tovrstnih nagrad. Eden izmed uporabnikov je zapisal: »Vau, resnično ste ujeli raznovrstnost. Eden izmed nagrajencev je bil dejansko oblečen v sivo barvo.«

»Ponosni na uspehe žensk v državi«

Iz urada za medije v Dubaju so kasneje sporočili, da so »ponosni na uspehe žensk v državi« in da je »njihova vloga osrednjega pomena za oblikovanje prihodnosti države.« Dodali so, da je v tamkajšnjih državnih institucijah »enakost med spoloma postala eden glavnih stebrov,« poroča Guardian in dodaja, da se na zahtevek po dodatnih informacijah niso odzvali.

Glede na študijo razvojnega programa Združenih narodov iz leta 2018 so Združeni arabski emirati ena izmed držav v regiji z najvišjo stopnjo enakosti spolov in največjim napredkom pri vključevanju žensk na delovna mesta. V študiji so pokazali, da je do leta 2015 v delovnih procesih na trgu sodelovalo 135,000 žensk, medtem ko je številka leta 1975 štela tisoč posameznic. Kljub temu je (predvsem v pravnem sistemu države) diskriminacija na podlagi spola še vedno močno prisotna. Obenem državni zakoni dovoljujejo nasilje v družini, dokler napadi ne presežejo omejitev, določenih z islamskim pravom.