Hayden je že na začetku izpostavil, da je Dončić v kratkem času navdušil celoten košarkarski svet, kar potrjujejo več kot štirje milijoni glasov, ki jih je prejel v glasovanju za tekmo All-Star. Čeprav na koncu, ko so prišteli glasove novinarjev in igralcev, ni prišel v začetno peterko, je dobil še eno potrditev, da je zvezda lige NBA v nastajanju.

To potrjuje tudi informacija, da se Dončić druži in trenira s trenutno najboljšimi posamezniki lige NBA. Še preden je Ljubljančan zablestel v polnem sijaju, je avgusta opravil trening z enim največjih zvezdnikov lige NBA, Stephom Curryjem. »Želel sem, da je izpostavljen izvrstnosti Stepha. Ne samo njegovemu znanju, ampak odnosu do dela,« je povedal Dončićev agent Bill Duffy, ki je poskrbel, da je treniral s Curryjem.

Dončić je s Curryjem in njegovim dolgoletnim trenerjem Brandonom Paynom treniral preigravanje, met, vzdržljivost in številne druge veščine. »Luki sem želel pokazati, da lahko nekdo, ki je na tako visoki ravni kot Steph, še vedno dobiva navodila, da ga nekdo lahko popravlja. Trener Stephu govori, kaj naj naredi, česa ne sme, ga popravlja. Da si izpostavljen temu, je nekaj posebnega,« je v pogovoru za NBCSports.com pojasnjeval Duffy.

Trenerju je bilo dovolj, Dončiću ne

Kot je povedal novinar NBC Tom Haberstroh, je Payne po dveh urah želel končati trening, a Dončiću še ni bilo dovolj. Končal je po treh urah, nato pa se napotil v telovadnico. »Smejal se je, imel se je dobro. Mislim, da uživa v košarki. Počutil se je izzvanega. Stephen je kriv za to. Želel ga je premagati,« je o odnosu Dončića na treningu dejal Payne.

Odnos do košarke je Dončića izstrelil med zvezdnike lige NBA. Trener Golden Stata, kjer blesti Curry, Steve Kerr, je nedavno o Dončiću dejal: »Če bo v začetni peterki ali ne, on je igralec All-Star. Nekateri fantje enostavno izstopajo. Vidite, kaj počnejo, vidite, kaj pomenijo igri. Če ne bo igral letos, bo kmalu.« Ali bo Dončić že kot novinec nastopil na tekmi vseh zvezd, bo sicer jasno 7. februarja, ko bodo izbirali rezerviste. Že zdaj pa je jasno, da bo prvi kandidat za novinca sezone svoje razkošno znanje razkazoval pred osrednjim dogodkom All-Star, na tekmi veščin.