O večjih težavah zaradi sneženja s prometnoinformacijskega centra za zdaj ne poročajo. Le na cesti med Jesenicami in Kranjsko Goro je zaradi prometne nesreče pri Hrušici oviran promet.

Zaradi snega je prepovedan promet za polpriklopnike in priklopnike je na cestah Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič, Kobarid-Bovec ter na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje. Na prelazih Korensko sedlo, Ljubelj in Jezersko so obvezne verige, zaprti pa sta cesta čez prelaz Vršič in cesta Volče-Solarji.

Sicer pa zastoji v prometni konici nastajajo na štajerski avtocesti med Krtino in Ljubljano ter na dolenjski avtocesti od Višnje Gore proti Ljubljani.

Napoved:

Padavine bodo popoldne slabele in do večera večinoma ponehale. Temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju od 6 do 9 stopinj Celzija. V torek bo sprva oblačno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Popoldne se bo od zahoda delno razjasnilo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od -5 do -1, v alpskih dolinah do -9, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od 0 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 10 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo se bo postopno spet povsod pooblačilo. V četrtek bo v notranjosti Slovenije ponekod rahlo snežilo, na Primorskem pa rahlo deževalo.

Vremenska slika: Nad severnim Jadranom je nastalo plitvo ciklonsko območje. Od severovzhoda priteka k nam postopno spet hladnejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno s padavinami. Na območju Alp bo snežilo, čez dan bo tudi drugod v notranjosti dež marsikje prehajal v sneg. Ob severnem Jadranu bo zapihala večinoma šibka burja. V torek se bo v krajih zahodno od nas delno zjasnilo, drugod bo še precej oblačno. Ob severnem Jadranu bo še pihala šibka, pod Velebitom pa zmerna burja.