Dallas je slabo vstopil v igro in po zaostanku v prvi četrtini vseskozi iskal priključek, ki ga je na krilih nove vrhunske predstave 19-letnika iz Slovenije našel v tretji četrtini. Raznovrstna predstava je za Dončićevo osebno statistiko pomenila nov točkovni rekord in še en trojni dvojček v kratkem obdobju, s čimer je sedaj prvi najstnik v ligi NBA, ki se lahko pri teh letih pohvali z dvema.

A 35 točk, 12 skokov in 10 podaj (4/6 prosti meti, 11/15 za dve, 3/9 za tri točke) v domači dvorani ni bilo dovolj za zmago Teksačanov, saj je na drugi strani v zadnji četrtini blestel Kawhi Leonard (33 točk, 10 skokov, tri podaje). Dallas je tako na domačem terenu, kjer je tradicionalno zelo uspešen, izpustil pomembno zmago v boju za končnico.

Vnovič odličen v zaključku

V zadnji četrtini današnje tekme je Dončić spet pokazal, zakaj bi morali za tekmo zvezd izbrati tudi njega, saj je v tem delu dosegel 13 točk, vključno s košem 'od obroča do obroča', ki je Dallas popeljal v vodstvo z 99:93.

Ko so gosti povedli s 101:99, je Dončić odgovoril s trojko, s katero je še šestič to sezono prišel do 30 točk. Deseto podajo, s katero je dopolnil trojni dvojček, je dosegel, ko je podal DeAndreju Jordanu za atraktiven "alley-oop" 3:29 minute pred koncem.

Dončić: Šteje le zmaga

»Zame je edino, kar nekaj šteje, zmaga. Seveda je trojni dvojček lep dosežek, a bil bi precej lepši, če bi z ekipo zmagali,« je po tekmi dejal Ljubljančan. »Nikakor ga nismo mogli spraviti iz ritma, čeprav sem nadenj poslal več igralcev. Res je neverjeten,« pa je po tekmi o Dončiću dejal trener gostov Nick Nurse.

Naslednja tekma Dallas čaka v sredo, ko bodo s tekmo v New Yorku odprli gostovanje treh tekem. Igrali so tudi košarkarji Miami Heat, ekipe ta čas sicer poškodovanega slovenskega zvezdnika Gorana Dragića. Na gostovanju pri New York Knicks so zmagali s 106:97, izkazal pa se je Wayne Ellington, ki je vseh svojih 19 točk dosegel v drugem polčasu.

Luka Dončić