Hokejisti Jesenic so v alpski ligi vpisali drugo zmago v tem koledarskem letu. Potem ko so imeli nazadnje obilo težav z mlado ekipo Salzburga, so v Podmežakli zanesljivo ugnali Zell am See (6:1), ki je zunaj območja za končnico.

Tekma je imela tudi dobrodelno noto, saj so navijači v trinajsti minuti ob prvem zadetku domačega moštva na igrišče pometali plišaste igrače, ki jih je klub podaril jeseniški bolnišnici. Železarji so se po vodstvu sprostili in v nadaljevanju do vrha napolnili tekmečevo mrežo. Zmaga slovenskih prvakov ni bila nikdar ogrožena, posebno uspešni pa so bili z igralcem več, saj so v tem elementu igre dosegli tri zadetke. Razmerje strelov v okvir gola je bilo kar 48:20. V zadnji tretjini je navijačem zastal dih, ko se je vratar Clarke Saunders poškodoval ob edinem gostujočem golu in v bolečinah odšel v garderobo.

»Tekmo smo imeli pod nadzorom. Pokazali smo potrpežljivost, kar nam je morda manjkalo na prejšnjih obračunih, ko nas je pokopala tudi prevelika želja,« je za spletno stran kluba komentiral branilec Andrej Tavželj. Jesenice v drugi polovici tedna čakata gostovanji pri mladi ekipi KAC in Fassi, ki sta zacementirani na dnu lestvice.