Coynejeva je za drsanje po obodu ledene ploske potrebovala 14,346 sekunde in je prehitela Claytona Kellerja, ki je v tej sezoni dosegel 11 golov in 35 točk za Arizono Coyotes, bil pa je s časom 14,526 sekunde slabi dve desetinki počasnejši.

»Težje bi bilo v boju za zmago, če bi nastopil s svojo dolgo pričesko. Lasje bi se valili vse naokoli in ne vem, kako bi se vse skupaj razpletlo. Nisem prepričan, da bi zmagal,« je hudomušno po zmagi dejal McDavid, ki je pod čelado skrival sveže pobrito glavo. Center Edmonton Oilers je nastop začel kot zadnji in s časom 13,378 sekunde ugnal centra Buffalo Sabres Jacka Eichela (13,582) za 204 tisočinke.

»Bila je neverjetna, kar letela je okrog po ledu,« pa je McDavida navdušila Coynejeva. Njena reprezentančna soigralka Hilary Knight je lani že zastopala barve hokejistk na tekmovanju v spretnostih, vendar njen dosežek v streljanju ni štel v uradni razvrstitvi. Letos je v tem tekmovanju zmagal John Carlson, član prvakov Washington Capitals, katerega plošček je letel s hitrostjo 102,8 milje na uro.

Gaudreau najbolj spreten s ploščkom

Johnny Gaudreau je ubranil naslov v spretnosti pri vodenju ploščka, Nemec Leon Draisaitl je slavil v spretnostih, Čeh David Pastrnak v natančnem streljanju, Šved Henrik Lundqvist pa je zaustavil 12 strelov v nizu in zmagal med vratarji.

Slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja tokrat ni na tekmi vseh zvezd. Z Los Angeles Kings bo počival do 2. februarja, ko bo začel cikel šestih gostovanj v New Yorku pri Islanders.