Kraft se je do najvišje stopničke povzpel s četrtega mesta in je zbral 270,1 točke. Drugi Stoch je zaostal skoraj deset točk, zbral je 260,3 točke, tretji Johansson, ki je po najdaljšem skoku prve serije (141,0 metra) v drugo doskočil pri le 127,0 metrih, pa je imel na koncu 256,7 točke.

Stoch, šesti po prvi seriji, si je drugo mesto zagotovil z odličnim drugim skokom, ko je pristal pri daljavi dneva in novemu rekordu skakalnice 148,5 metrih. Rekord je prevzel Anžetu Lanišku, ki je tam pred štirimi leti pristal pri 146,5 metrih.

Kraft, ki je bil najboljši že v kvalifikacijah, je v finalu skočil 137,0 metra in si tako v deželi vzhajajočega sonca priskakal 14. zmago v svetovnem pokalu in drugo zaporedno letos, najboljši je bil tudi prejšnji konec tekma v Zakopanah.

Zajc bo moral na stopničke še počakati

Zajcu (247,9) v drugi seriji ni uspel tako dober skok kot v prvi, ko je pristal pri 140 metrih, tako da bo moral na svoje prve stopničke v svetovnem pokalu še počakati. V drugo je pristal pri 127 metrih. Vodilni v skupnem seštevku Japonec Rjoju Kobajaši (250,5) se je uvrstil tik pred Zajca na peto mesto. Tudi Japonec si je z drugim skokom pokvaril uvrstitev, saj je po polovici tekmovanja zasedal drugo mesto.

V tradicionalno zahtevnih razmerah sta Anže Semenič (225,5) in Anže Lanišek (218,7) ohranila mesti iz prve serije. Prvi je bil 12., drugi pa 16. Domen Prevc (198,7) in Žiga Jelar (197,6) pa sta v finalu pridobila nekaj mest, zasedla sta 24. oziroma 25. mesto.

Prevc je bil po prvi seriji 27., Jelar pa je s 30. mestom za las ujel finalno serijo in tako prišel do prvih točk v letošnji sezoni. S ponesrečenim skokom mu je to "omogočil" trenutno deveti skakalec zime Nemec Karel Geiger, ki je ostal izven finala.

V skupnem seštevku še naprej prepričljivo vodi Kobajaši, drugi je Stoch, na tretje mesto se je po današnjem uspehu povzel Kraft. Zajc ostaja 12.

Druga tekma v Sapporu bo v noči na nedeljo po slovenskem času.