Potem ko je liga NBA objavila rezultate glasovanja za tekmo zvezd, na kateri vsaj v začetni peterki ne bomo videli Luke, jim ta odgovarja z zvezdniško predstavo proti Detroitu. Od uvodnih dveh košev na srečanju za Dallas, navdihnjenih preigravanj in podaj do soigralcev je bilo jasno, da bo to večer 19-letnega fenomena.

Izenačeno srečanje se je lomilo v zadnji četrtini, v kateri je Luka dosegel osem od skupno 32 točk. Njegov met je bil sicer 11 od 13 pri prostih metih, 6 od 10 za dve točki in 3 od 9 na črti za tri. Poleg tega je v zadnjem delu Dončić navduševal tudi v obrambi, kjer je slabe štiri minute pred koncem priboril žogo, potegnil v napad in podal do krilnega centra Maximiliana Kleberja, ta pa je zadel trojko za 100:97.

Dončić vnovič prevzel odgovornost

Žoga je bila – jasno – v ključnih trenutkih v rokah Dončića. Ta je po neuspešnem napadu nasprotne ekipe podal do DeAndreja Jordana za lahko zabijanje (102:97), minuto in 20 sekund pred koncem pa svojo predstavo dopolnil s čudovitim košem iz skoka nazaj in Mavericks so povedli s 104:97, kar je dokončno strlo detroitske upe o zmagi. Luka je v zadnji minuti s prostih metov dosegel še zadnji točki svojega moštva, končni izid pa je postavil Blake Griffin, s 35 točkami sicer prvi strelec tekme.

»Luka dela izjemne stvari, tu ni nobenega dvoma, in si zasluži priložnost. Trenerji imajo vse informacije, ki jih potrebujejo za odločanje, in prepričan sem, da jih bodo tudi ustrezno ovrednotili. Ni pa nobenega dvoma, da se je doslej izkazal, kar so v glasovanju pokazali tudi navijači,« je izbor za tekmo zvezd komentiral trener Dallasa Rick Carlisle.

Miami Heat poškodovanega Gorana Dragića je na gostovanju s 100:94 premagal Cleveland Cavaliers.

Top 3 tekme