Sojenje zakoncema Francu in Glorii Kleindienst se je nadaljevalo z zaslišanjem še enega od policistov, ki so na dan nasilnega incidenta pred zabojnikom za brezdomce obravnavali trojico domnevno odgovornih za hude poškodbe jeseniškega brezdomca, ki so vodile v njegovo smrt. Kot je znano, sta obtožena povzročitve posebno hudih telesnih poškodb. Tretji udeleženec pretepa Alen Lović je krivdo že priznal in sodišče mu je dosodilo sedemletno zaporno kazen. Ko bo sodba pravnomočna, bo nastopil kot priča.

Kršil je prepoved približevanja

Sojenje se je tokrat osredotočalo na okoliščine po pretepu, ki je bil lani septembra za jeseniškega brezdomca usoden. V njem naj bi pokojni dobil tako hude poškodbe, da je zaradi njih umrl, omenjeni trije, ki so bili pri njem na obisku in naj bi sodelovali v sporu, pa mu niso pomagali ali poklicali pomoči. Omenili ga niso niti policistom, ki so na trojico naleteli na travniku blizu zabojnika, v katerem je živel. »Franca Kleindiensta smo prijeli, ker je kršil prepoved približevanja svoji ženi,« je pojasnil jeseniški policist Blaž Bergant.

Tako je odločila tožilka Lea Martinjak, ki je takrat opravljala dežurstvo, zadolžena je tudi za to sojenje. »Takrat sem mu odredila odvzem prostosti, saj je že tretjič tisti dan prekršil prepoved približevanja svoji ženi Glorii Kleindienst, izrečeni tri dni prej zaradi nasilja v družini, zaradi česar je bil že obsojen. Tisti dan je Glorio Kleindienst tudi poškodoval po arkadi,« je pojasnila Martinjakova. Bergant pa je dodal, da se je Kleindienstova do policistov obnašala histerično in jim želela preprečiti vklenitev soproga, čeprav jo je ta ob prihodu policistov vlekel za lase in udaril.

Prepir izbruhnil med kuhanjem kosila

Policisti, ki so Kleindiensta iskali zaradi nasilja do žene in prepovedi približevanja, ki jo je kršil, pa niso vedeli, da je nedaleč stran od njihovega posredovanja brez pomoči v zabojniku po pretepu s trojico obležal edini prebivalec zabojnika za brezdomce. Pretep se je začel, ko je oškodovanec kuhal kosilo, medtem ko sta bila pri njem Gloria Kleindienst in Alen Lović. Slednji naj bi se nad njim znesel brez posebnega razloga, po pripovedovanju zakoncev Kleindienst naj bi bil nasilen tudi do Glorie, zaradi česar naj bi ta na pomoč poklicala svojega moža. Po izpovedih policistov sta bila med intervencijo zaradi Kleindienstove kršitve prepovedi približevanja okrvavljena tudi zakonca. Oba sta sicer v svojem zagovoru krivdo povsem zvalila na Lovića, sebe pa opisovala zgolj kot gledalca.

Ko je Lović nedavno krivdo za očitke na sodišču priznal, se je svojcem umrlega tudi opravičil. »Močno obžalujem dejanje in ga bom obžaloval do konca življenja. Trezen česa takega ne bi storil. Zelo mi je težko. Obljubim, da se bom spremenil in postal boljši človek. Iskreno mi je žal za vse skupaj,« je dejal. Kot smo poročali, je brezdomca, ki ni kazal znakov življenja, na Jesenicah v zabojniku, kjer je ta prebival, dan po sporu našel nadzornik namestitev za brezdomce.