Ronaldo je bil že leta 2014 zaradi izjemnih dosežkov na področju nogometa odlikovan z viteškim redom princa Henryja, po zmagi na evropskem prvenstvu dve leti pozneje pa še s križem portugalskega reda za zasluge.

A kmalu utegne ostati brez obeh, je posvaril predsednik Portugalske Marcelo Rebelo de Sousa. Kot razlog za odvzem odlikovanj je navedel nogometaševo utajevanje davkov, zaradi česar je bil Ronaldo ta teden v Madridu obsojen na 23-mesečno pogojno zaporno kazen in plačilom denarne globe v višini 18,8 milijona evrov. »Zakon je preprost. Sedaj je odvisno od rektorjev, ki priznanja podeljujejo, ali mu bodo nazive odvzeli.« je za tiskovno agencijo AFP dejal Rebelo de Sousa.

Mnenja z Rebelom de Souso pa ne deli predsednik regionalne vlade na Madeiri, kjer je član Juventusa rojen. Miguel Albuquerque je namreč dal jasno vedeti, da njegov status na otoku ostaja neomadeževan. »Na Madeiri smo Cristiana vedno videli kot dobro osebo. Ni kriminalec, temveč najbolj prestižni Portugalec na svetu.«