Curry je sicer zadnjo četrtino začel na klopi, a ko so se čarovniki približali na vsega dve točki zaostanka (196:108), je vstopil v igro in pomagal dvakratnim zaporednim branilcem naslova do zmage, devete zaporedne to sezono.

Kevin Durant je dodal 21 točk pri metu iz igre 9-18. "Skušamo ustvariti momentum, gonilno silo. Dobro se zavedamo, kaj pomeni, kaj je treba storiti, če želiš osvojiti naslov prvaka lige NBA. Razumemo, na kakšne izzive se moramo osredotočiti," je po zmagi dejal Curry.

Center DeMarcus Cousins je zbral 17 točk v 24 minutah na svoji tretji tekmi z bojevniki, odkar se je vrnil na parket po skoraj enoletni odsotnosti zaradi raztrgane ahilove tetive.

»To je neverjetno! Izpustil je eno leto, nato pa se že na komaj tretji tekmi vrnil v svoj pravi ritem. Ne dvomim, da bo še igral le še bolje in bolje,« je o soigralcu dejal Curry, ki je še 19. to sezono dosegel vsaj 30 točk.

Trevor Ariza je bil prvi strelec čarovnikov s 27 točkami, Bradley Beal pa je dodal 22 točk.

Westbrook s še enim trojnim dvojčkom

V Oklahoma Cityju je Russell Westbrook dosegel skupno že svoj 119. trojni dvojček kariere, skupno pa vodilnega 15. to sezono lige NBA in popeljal svojo ekipo Thunder do zmage nad oslabljenimi New Orleans Pelicans s 122:116, kar je bilo zanje četrto zaporedno slavje.

Westbrook je tekmo končal pri 23 točkah, 17 skokih in 16 podajah, Paul George je k zmagi dodal 23 točk in 11 skokov, Steven Adams pa 20 točk in 13 skokov.

Jrue Holiday je dosegel 22 točk, Darius Miller pa 21 za New Orleans, ki je izgubil štiri od zadnjih petih tekem, v ekipi pa zaradi poškodb manjkata center Anthony Davis in Nikola Mirotić.