Kazalo je odlično, a se je na koncu zgodilo pričakovano – slovenski košarkar Luka Dončić v ligi NBA ni bil izbran v prvo peterko zahoda za tekmo vseh zvezd, pa čeprav so mu ljubitelji košarke po vsem svetu namenili skupno tretje največje število glasov (4.242.980). A to je predstavljalo le 50 odstotkov pri končni razvrstitvi. 25 odstotkov so namreč dodali mediji, ki so 19-letnega Ljubljančana uvrstili na šesto mesto, 25 pa igralci, ki so ga postavili na osmo. Skupno je Dallasova številka 77 pristala na petem mestu med višjimi igralci zahodne konference, kar je še vedno odličen izkupiček. Tekma vseh zvezd za Dončića še ni izgubljena, saj bodo zdaj na potezi trenerji, ki bodo izbrali po sedem rezerv iz obeh konferenc. Preostalih 14 udeležencev bo znanih 31. januarja, nato pa bosta 7. februarja igralca, ki sta dobila največ glasov na zahodu in vzhodu, LeBron James (4.620.809) in Giannis Antetokounmpo (4.375.747) izmenjujoče izbirala košarkarje za svoji moštvi. Odlično se je pri glasovanju navijačev odrezal tudi drugi Slovenec v ligi NBA Goran Dragić, ki je prejel 482.214 glasov in bil med nižjimi igralci v vzhodni konferenci na osmem mestu. Ker mu mediji in košarkarji nato niso namenili nobenega dodatnega glasu, je padel na končno 22. mesto. Skupno sta slovenska predstavnika v ligi NBA prejela kar 4.725.194 glasov.

Čeprav gre Luki Dončiću v krstni sezoni v ligi NBA še precej bolje od pričakovanj večine in so njegove številke primerljive s tistimi največjih legend, ko so bili novinci, so prednost pred njim dobili igralci, ki zares igrajo fenomenalno, hkrati pa s svojimi ekipami tekmujejo za mesta v končnici, kar je pri glasovanju medijev in košarkarjev pomembno. LeBron James, James Harden, Paul George, Stephen Curry in Kevin Durant imajo na zahodu še precej boljše sezone, zato so upravičeno dobili prednost pred mladim Slovencem. Glavno vprašanje zdaj ostaja, ali se mu bo uspelo prebiti med sedem konferenčnih rezerv, ki jih določijo trenerji.

Če bi vprašali četverico, ki na ameriški nacionalni televiziji TNT vodi oddajo Inside the NBA, ki tudi ekskluzivno razkrije končne rezultate, za pet od sedmih rezerv ni dvoma – Anthony Davis (New Orleans), Nikola Jokić (Denver), Damian Lillard (Porland), Klay Thompson (Goled State) in Russell Westbrook (Oklahoma City). Skoraj gotovo je, da se bodo tako odločili tudi trenerji, kar pomeni, da ostaneta še dve prosti mesti. Voditelj oddaje Ernie Johnson bi se odločil še za Rudyja Goberta (Utah) in Tobiasa Harrisa (LA Clippers), povsem enako pa bi storil tudi Shaquille O'Neal. Kenny Smith bi glasova dal za LaMarcusa Aldriga (San Antonio) in Donovana Mitchella (Utah), medtem ko se je za Dončića odločil le Charles Barkley, ki bi ob tem na tekmo vseh zvezd poslal še DeMarja DeRozana (San Antonio). Glede na zapisano je jasno, da prisotnost slovenskega reprezentanta v Charlottu 17. februarja nikakor še ni gotova, kot v spletnih zapisih meni večina ljubiteljev košarke v Sloveniji, ki pa dolgo ne bodo ostali na trnih, saj bo, kot že rečeno, odločitev znana prihodnji petek zgodaj zjutraj po slovenskem času.