V intimnem vzdušju, stran od oči javnosti, je minila glasbena poroka leta. Uroš Umek alias DJ Umek, največji slovenski zvezdnik svetovne elektronske scene, se je poročil s hrvaško gostinko Senko Halebić. V poročnem vabilu sta citirala Paula Coelha, ki pravi, da kadar ljubimo iz dna duše, nič ne more premagati naše vere, ter dodala, da če povabljenci že vztrajajo pri darilih, bosta z veseljem sprejela kakšen evro, ki jima bo prišel prav na medenih tednih. Na poroki, ki je potekala v ljubljanski Operi, je goste zabaval ne ravno elektronski Plavi orkestar. A kljub mega poroki so bili absolutni zvezdniki minulega tedna vsaj v očeh kronistov družabne kronike Jan Plestenjak, Modrijan Blaž Švab in Plestenjakov kitarist in komponist Zdenko Cotič. Razlog za turbulentno medijsko pozornost je balada Dal bom besedo, ki so jo skupaj sestavili Modrijani, Jan in Zdenko in je ugledala luč sveta prejšnji teden.

Jan ne mara testenin,Blaž ljubi morsko hrano

Hit je izšel skoraj istočasno kot nova pesem Mirana Rudana Ne joči (da srce ne poči), ki jo je posnel s skupino Pop Design in v kateri se je, kot je zaupal reviji Story, odmaknil od neposredne ljubezenske tematike in se lotil bolj življenjskih tem, kot so razočaranje, hinavščina, nesramnost, zavidanje. Morda je to razlog, da so več zanimanja medijev in klikov poželi Jan Plestenjak, Blaž Švab in Zdenko Cotič s pesmijo, ki govori o večni ljubezni. Sploh prva dva sta za medije o sebi razodela marsikaj, česar še nismo vedeli.

Za revijo Zvezde je Jan izklepetal skrivnost, da pri hrani ni izbirčen, a da ne mara testenin, ker po njih takoj postane zaspan, Blaž pa, da bi vsak dan, od jutra do večera, jedel morsko hrano. Izvedeli smo celo, da Jan ne pospravlja postelje, kljub temu da ga je mama naučila, da je to pomembno opravilo, Blaž pa se taistega maminega nasveta redno drži. Imata pa veliko skupnih lastnosti. Nihče od njiju ne zna kuhati in ne mara tetovaž. Najbolj zaželena moška na slovenski glasbeni sceni sta se razgovorila tudi o ženskah. Videz zanju sploh ni pomemben. Janu so všeč takšne, ki z leti zgradijo svojo osebnost in se znajo prepustiti trenutnim občutkom. Idealna bi bila ženska, ki ne stoji samo na obali in opazuje morja, ki ga biča burja, temveč si upa tudi skočiti vanj in občutiti sol na svojih ustnicah. In Blaževa? Važno je le, da je polna življenja in da vse, kar dela, dela s strastjo. Njuni sanjski ženski imata še eno skupno lastnost. Nekako ju ni nikdar zraven, ko se pojavljata v javnosti. V reviji Nova so se celo vprašali, kje sta ti dve ženski? »Janči, kje je madam? Čas bi že bil za eno ta pravo madam, a ne,« ga je javno pobarala Lepa Afna, ki ocenjuje garderobo slavnih in ga je podrobno opazovala na promociji nove balade v ljubljanskem lokalu Soba 102.

Borut Veselko je prvič moški, Saša Lendero pa je žalostna

O ženskah se je razgovoril tudi Borut Veselko, ki igra glavnega negativca v hrvaški seriji HBO Uspeh. Reviji Jana je razkril, da so ga ženske zanimale že od šole naprej, a ne le kot objekt spolne naslade ali teritorij osvajanja. Zato je bil večkrat prijatelj in ne izbranec. V eni izmed nekdanjih oddaj Odklop mu je neki vedeževalec celo dejal, da je bil v vseh prejšnjih inkarnacijah ženska, šele zdaj je prvič moški, kar se povsem sklada z njegovim dojemanjem sveta. Tudi Vili Resnik je imel težave z ženskami. Nekoč. Bil je tako zaljubljen, kot je razkril svojo dušo v Lady, da ni mogel niti jesti niti spati. Ljubezen je po njegovem prepričanju tako močna stvar, da si lahko še tako močan, pa te zlomi. Zato je njegova nova pesem, ki je izšla pred kratkim, seveda posvečena ljubezni. »V meni nekaj diha zate, vsak trenutek mislim nate,« se glasi refren najnovejše uspešnice večnega slovenskega romantika. Pesem je kakopak nastala pod peresom Jana Plestenjaka.

Glede ljubezenskih tem so bile minuli teden bolj skope ženske predstavnice slovenske estrade. Novinarkam revije Lady recimo ni uspelo izbrskati nobene podrobnosti o tem, kaj se sveže ločeni dolgonogi lepotici Iryni Osypenko dogaja na ljubezenskem področju. Le to, da nima nobenih zaobljub in načrtov tako na zasebni kot poslovni ravni, je bila s podatki in odgovori skopa Iryna. Tudi Irena Vrčkovnik kljub zasliševanju revije Suzy ni izdala, če je že našla sorodno dušo in če je rada v zvezi. »Ljubezen je moja prijateljica in je navzoča vedno in povsod. Pa ne mislim samo na partnersko ljubezen,« je diplomatsko izjavila Vrčkovnikova, ki je konec decembra z velikim koncertom v Žalcu proslavila svoj 50. rojstni dan in trideset let kariere. Po novem samska je tudi Maja Keuc. Po sedmih letih idile s svojim švedskim glasbenikom se je vrnila nazaj v Slovenijo, da si nabere novih moči. Tudi Saša Lendero se vrača – z novo pesmijo. In še vedno srečno poročena. Je pa v reviji Lady potožila, da imamo raje tuje kot domače stvari. »Žalosti me, da smo nekje na poti nehali imeti radi svojo državo, svojo kulturo, literaturo, glasbo,« je potarnala priljubljena pevka, ki se po napovedih vrača na glasbeno sceno z novo pesmijo.

Barbara Cerar vrnila ukradeno hruško

Za razliko od najbolj zaželenih slovenskih samcev, ki ne znata kuhati, se v kuhinji rada smuka igralka Iva Kranjc Bagola. Reviji Suzy je razložila, da ji je mama že pri desetih letih kupila nekaj otroških kuharic, pri dvanajstih pa je že skuhala kosilo za vso družino. Dandanes so ji všeč nasveti Gwyneth Paltrow, najraje pa pripravlja nezapletene dvanajstminutne obroke, razen če pridejo na obisk starši. Takrat rada skuha tudi kaj zapletenega. Njen igralski kolega Marko Mandić je v istem mediju spregovoril o svoji intimi. Pred leti so mu namreč nadeli vzdevek najbolj slečen slovenski igralec. In Mandić pravi, da je to sicer res, da je statistično gledano res kar v veliki meri slečen igralec, a da je velikokrat tudi zapet do pasu. »V gledališče hodimo, da se osvobajamo,« je povedal Mandić in zdi se mu, da gre pri tem za terapevtsko umetnost. Ni pa umetnost zanj to, da se pojavi na naslovnici revijalnega tiska na nudistični plaži skupaj z ženo Pio Zemljič, kot se mu je zgodilo pred leti. Tisto se mu je zdelo brez zveze. Pred očmi javnosti se nerada razgalja tudi igralka Barbara Cerar. Glede zasebnega življenja je, kot piše v Lady, ena najskrivnostnejših pop ikon pri nas. Kljub temu je naredila izjemo in razkrila, da v prostem času počiva in bere. Če se le da, spleza celo na kakšen hrib. Glede na to, da v eni izmed nadaljevank igra kriminalistko, je morala odgovoriti tudi na vprašanje, kaj je najbolj kriminalno dejanje, ki ga je storila sama. Ko sem bila majhna, sem pri sosedih vzela hruško, a sem jo že popoldne nesla nazaj,« je izjavila Cerarjeva.