Cilj projekta, znanega pod imenom Burj Al Babas, je bil oblikovati razkošno skupnost, v kateri naj bi živeli predvsem bogati tuji vlagatelji. Zaradi pomanjkanja denarja podjetje kompleksa ni dokončalo, zadolžili pa so se za kar 27 milijonov ameriških dolarjev, poroča spletni portal Dezeen.

Mini graščine so zgrajene na 324 kvadratnih metrih, na podeželskem območju v bližini mesta Mudurnu.

Poleg graščin izvajalcem med drugim ni uspelo dokončati osrednjega centra, v katerem naj bi bile razne trgovine, kino, restavracije, konferenčne dvorane, manjše sobe za druženje in bolnišnica. V načrtu so imeli tudi gradnjo vodnega parka, teniškega, košarkaškega in nogometnega igrišča, razne kopeli, savne in parne sobe.

Izvajalci niso izgubili upanja

Na začetku je izvajalcem uspelo prodati 350 graščin, kar jim je omogočilo, da so zgradili še dodatnih 587, vse pa zaenkrat ostajajo nedokončane.

Čeprav se je gradnja ustavila, Mezher Yerdele, predsednik gradbenega podjetja Sarot Group, upa, da se bo kljub temu gradnja lahko nadaljevala. »Prodati moramo le 100 vil, da bomo lahko odplačali dolg, ki smo si ga nakopali. Verjamem, da lahko v štirih ali petih mesecih pridemo iz krize in projekt nadaljujemo že v letu 2019,« je razložil v izjavi za Bloomberg.

Video, posnet z dronom, prikazuje zapuščen, nedokončan kompleks.