Čeprav uradnega podatka o prestopu Poljaka ni, italijanski mediji špekulirajo, da je Milan zanj odštel 35 milijonov evrov. Napadalca, ki je letos v italijanskem prvenstvu dosegel 13 golov, bo Milan uradno predstavil še danes, še prej pa bo moral opraviti zdravniške preglede. Piatek je lansko poletje v Genoo prišel za štiri milijone evrov iz Cracovie.

Istočasno sta Chelsea in Juventus sporočila, da za Milan ne bo več igral argentinski reprezentant Gonzalo Higuain. Kluba sta se dogovorila, da bo Argentinec kariero nadaljeval v Chelseaju, ki ga je klub iz Torina posodil do konca sezone.

»Vedno poskušam dosegati zadetke. To je nekaj, kar zelo rad počnem. A ko žoga noče v gol, poskušam pomagati soigralcem na drugih področjih,« je ob podpisu pogodbe z Londončani povedal Higuain in obljubil, da se bo tudi v novem klubu skušal še izboljšati.

Čeprav je napadalec, ki je s trenerjem Chelseaja Mauriziom Sarrijem že sodeloval pri Napoliju, pol sezone igral za Milan, je bil še vedno pogodbeno vezan z italijanskimi prvaki. Po koncu sezone bo Chelsea lahko podaljšal »najemnino« še za eno sezono, ali pa ga odkupil za 36 milijonov evrov.

Prihod Higuaina lahko tudi pomeni, da bo londonski klub zapustil Španec Alvara Morato, ki si želi k Janu Oblaku v Atletico Madrid.