Zaradi zlomljene kosti v peti najdražji igralec na svetu ob koncu lanske sezone tri mesece ni igral in je moral izpustiti nekatere najpomembnejše obračune svojega moštva.

»Neymar je igrišče sicer zapustil brez pomoči, a zaradi bolečin v peti so zdravniki že izrazili bojazen, da si je obnovil poškodbo. Uradno ni še nič znanega, zdravljenje bo odvisno od stanja v naslednjih dneh. Bolečina na istem mestu kot lani pa ne obeta nič dobrega,« so Parižani zapisali v sporočilu za javnost.

Zaskrbljen je tudi trener ekipe Thomas Tuchel, za katerega je ob tradicionalni premoči v državnem prvenstvu liga prvakov glavno tekmovanje, po katerem se bo sodilo, ali je uspešno opravil svoje delo ali ne. »Ni treba ugibati, kaj bi pomenila njegova odsotnost. Žalosten sem, tudi zaradi tega, ker ga niso zaščitili sodniki, v enem napadu so tekmeci trikrat storili prekršek, ki ga niso dosodili. Trditve tekmecev, da je s preigravanji sam krojil svojo usodo, so tudi smešne,« je dejal Tuchel.

»Preigravanja so njegov stil, a potem ko smeši tekmece, se ne more pritoževati, da dobiva udarce,« je po tekmi izjavil Anthony Goncalvec, branilec Strasbourga, s katero je razjezil Nemca.