Potem ko je Mario Balotelli v minulih dveh sezonah na 51 tekmah francoskega prvenstva v dresu Nice dosegel 33 zadetkov, v letošnji nasprotnikove mreže še ni zatresel. Morda bo 28-letniku v napadu steklo v nadaljevanju sezone, ki jo bo preživel v Marseillu, kjer je s tamkajšnjim prvoligašem podpisal šestmesečni dogovor. »Ko pride do strelske krize, je zanjo odgovoren napadalec, a včasih na to vplivajo tudi zunanji dejavniki,« je na novinarski konferenci dejal Balotelli, ki je bil na izhodnih vratih Nice že poleti, a se na jugovzhodu Francije vseeno zadržal še nekaj mesecev.

Trener Marseilla Rudi Garcia je medtem že zatrdil, da na napadalca še ne bo računal takoj. Na jutrišnji tekmi proti Lillu naj bi bil tako v najboljšem primeru zamenjava. »Igral in treniral ni že cel mesec. Nemogoče je, da bi tekmo začel v prvi postavi. Videli bomo, kako dolgo bo trajalo, da bo znova 100-odstoten.«

Marseille bo po prestopu iz Nice sicer že sedmi Balotellijev klub v karieri. To je pričel že pri petnajstih letih pri Lumanezzu, v nadaljevanju pa je branil še barve milanskega Interja, Manchester Cityja, Milana in Liverpoola.