Na tiskovni konferenci je stevardesa, ki je bila prisotna na letalu družbe EVA Air, ki je letel iz Los Angelesa v Tajpej, predstavila svojo travmatično zgodbo.

Več kot 200 kilogramov težek potnik je na letalo vstopil na invalidskem vozičku. Po dobrih dveh urah poleta je osebje prosil za dovoljenje v vstop na stranišče v poslovnem razredu. Osebje je prošnji potnika ugodilo in mu pomagalo do stranišča. Tam pa si je od stevardese zaželel nove usluge. Ker naj bi imel pred kratkim operirano zapestje, je stevardeso prosil naj mu sleče hlače. S težavo je pristala tudi na to prošnjo, potnik pa jo je med tem, ko je z odejo želela prikriti njegov spolni ud, udaril po roki. Prošnjo, da ima med opravljanem potrebe na stranišču odprta vrata, so člani posadke na letalu zavrnili. Po končani potrebi ga je stevardesa morala še očistiti. Podpreti je morala človeka štirikrat težjega od sebe, da mu je njen sodelavec lahko očistil zadnjo plat, so zgodbo stevardese povzeli pri CNN.

»Nikoli ne bom pozabila tega trenutka, vsakič, ko sem prisiljena se spominjati tega dogodka, se počutim travmatizirano,« je dejala stevardesa na novinarski konferenci.

Obilni potnik stari znanec družbe EVA Air

Stevardesa je bila na tiskovni konferenci v družbi še nekaterih sodelavk, ki so tudi navedle nekaj podobnih zgodb z istim potnikom. Ta naj bi z omenjeno družbo opravil že več kot 20 letov med ZDA in Tajsko. Družba EVA Air, ki je znana po tem, da zaposluje samo stevardese, pa je na tiskovni konferenci stopila v bran potniku. »Potnik je letel z nami že več kot dvajsetkrat in večinoma brez težav,« so dejali v izjavi za javnost. Vseeno pa so na zahtevo svojih zaposlenih sprožili dodatno preiskavo. Osebje namreč zahteva, da potnika spravijo na listo prepovedi letenja, še piše CNN.