Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec lani na območju Posavja, Dolenjske, Suhe krajine in Ljubljane ogoljufal več ljudi. Oškodovancem je lažno obljubljal dobavo osebnih avtomobilov po znatno nižji ceni od tržne. Ko so mu izročili predplačilo v gotovini, v posameznem primeru po več tisoč evrov, pa je s strankami prekinil vse stike.

Je pa zelo rad navezoval stike z ženskami prek družbenega omrežja. Predstavljal se je z lažnimi imeni, se spustil z njimi v ljubezensko razmerje, potem pa jim z lažmi in pretvezami pobral vse prihranke. Nekatere so si celo izposojale denar od znancev in najele kredit. Ko je dobil denar, je izginil… Eni oškodovanki, ki je posumila, da jo je ogoljufal, je grozil v primeru, da bi ga ta prijavila policiji. Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je osumljeni ogoljufal tudi več prodajaln z avtomobilskimi deli, kjer se je dogovoril za odlog plačila, po dobavi pa blaga ni plačal.

»Osumljenec si je s kaznivimi dejanji pridobil premoženjsko korist v višini najmanj 70.000 evrov. Kriminalisti preiskavo nadaljujejo in ocenjujejo, da je bilo žrtev še bistveno več, vendar oškodovanci goljufij niso naznanili organom pregona. Morebitne oškodovance 34-letnega goljufa ali podobnih primerov goljufij pozivamo, da o tem obvestijo policiste,« sporočajo iz PU Novo mesto.