»Za zdaj nismo našli nobenih znakov potnikov, ki so bili na krovu letala. Če so pristali v vodi, so možnosti za preživetje, žal, skoraj nične,« je dejal predstavnik policije britanskega otoka Guernsey.

»Voda je ta čas enostavno premrzla, da bi lahko kdo v njej preživel več kot uro ali dve,« je za Sky Sports dodal John Fitzgerald, vodja reševalcev.

Letalo, na katerem je bil novi napadalec Cardiff Cityja Sala, je v ponedeljek zvečer iz Nantesa poletelo proti Walesu, ko je kakšnih 20 kilometrov severno od otoka Guernsey v Rokavskem prelivu izginilo z radarja.

Argentinski mediji poročajo, da je 28-letni nogometaš le malo preden je letalo izginilo z radarja preko aplikacije WhatsApp družini in prijateljem poslal pretresljivo zvočno sporočilo. »Sem na letalu, za katerega se zdi, da bo razpadlo. Letim proti Cardiffu,« so argentinski mediji prenesli sporočilo Sale za najbližje v svet.

»Če v uri in pol od mene ne prejmete nobenih novic, ne vem, če bodo poslali koga, naj me išče, saj me ne bodo našli, veste. Oče, strah me je,« je dodal Sala.

Nogometaš, ki je bil pri francoskem prvoligašu Nantesu soigralec slovenskega reprezentanta Reneja Krhina, je to sezono v francoskem prvenstvu dosegel 13 zadetkov. Njegove predstave so zbudile pozornost vodilnih pri Cardiff Cityju, kamor je Sala prestopil za rekordnih 17 milijonov evrov.

Svojemu novemu valižanskemu klubu, ki je ta čas na 18. mestu prvenstvene lestvice v premier league, naj bi Sala pomagal v boju za obstanek med elitno druščino.

Danes ob zori so francoski in angleški reševalci nadaljevali iskanje, a se »bojijo najhujšega«.