Kvitova je hitro povedla s 3:0 in se ni več ozirala nazaj. V drugem nizu je sicer Bartyjeva nekajkrat potisnila do izenačenja v točkah, a dvakratna zmagovalka Wimbledona se je z nekaj izjemnimi začetnimi udarci hitro rešila iz manjše zagate.

V polfinalu se bo torej Kvitova pomerila z Američanko Collinsovo, 35. igralko z lestvice WTA, ki je pripravila eno večjih presenečenj turnirja. Petindvajsetletnica, ki pred tem še nikoli ni dobila niti enega dvoboja, na katerem koli od turnirjev velike četverice, bo tako prvič v karieri zaigrala kar med najboljšo četverico igralk.

Klepačeva in Srebotnikova obstali v četrtfinalu

Slovenski teniški igralki Andreja Klepač in Katarina Srebotnik sta nastope na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu med ženskimi dvojicami končali v četrtfinalu. Peti nosilki Klepačeva in Španka Maria Jose Martinez Sanchez sta s 4:6 in 4:6 gladko izgubili proti nepostavljenima Čehinjama Barbori Strycovi in Marketi Vondroušovi.

Srebotnikova, ki je bila skupaj z Američanko Raquel Atawo deveta nosilka, sta se nekoliko bolje upirali drugima nosilkama prvega letošnjega turnirja za grand slam, Madžarki Timei Babos in Francozinji Kristini Mladenović. A na koncu je madžarsko – francoska naveza zmagala s 6:4 in 7:5.