Največja težava je poševen strop, zaradi katerega smo omejeni glede postavitve elementov. Kakšno postavitev svetujete vi? Poleg tega je soba (zaradi samo enega strešnega okna) precej temna. Kakšno barvo sten svetujete? V prilogi vam pošiljam tloris z merami in prečni prerez sobe, da si boste lahko predstavljali poševen strop. Upam, da boste s skic lahko razbrali potrebne podatke, ker res nisem vešča v risanju načrtov, sploh pa tako zapletenih. Najlepše se vam zahvaljujem za pomoč! Žana

Odgovor:

Soba za vašo najstniško dekle ima samo eno pomanjkljivost, to je premajhno okno. Morda bi pa le vgradili ob že obstoječem še eno enako okno, če vam strešna konstrukcija to dopušča? Soba bo veliko prijaznejša. Pri barvah vam predlagam, da glede že omenjenega malega okna uporabite zelo svetle barve, najbolje, da so stene bele. Morda tudi pohištveni elementi. Barvno igrivost lahko dosežete z dekorativnimi elementi, posteljnino in stolom.

Narisala sem vam vzdolžno ob kolenčnem zidu nizko omarico, ki vam s svojo širino dopušča stojno višino pod poševnino. Tako lahko umestite ležišče in pisalno mizo vzdolž te omarice. V delu sobe, kjer je višina prostora 239 centimetrov, pa lahko umestite dve garderobni omari in poličnik s predalnikom. Menim, da bo soba lahko zelo prijeten kotiček za vašo najstnico.

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.