V ponedeljek bo na severu deloma sončno, predvsem v južni polovici Slovenije pa bo občasno zmerno oblačno.

Po nekaterih nižinah se bo del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost, ki bo bolj vztrajna na jugovzhodu. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo deloma sončno, predvsem na jugu občasno zmerno oblačno. Po nekaterih nižinah se bo del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala burja. V sredo kaže na oblačno in mrzlo vreme, občasno bo snežilo. Na Primorskem bo še pihala burja, ponekod drugod pa severni veter.

Vremenska slika: Nad srednjo in zahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka k nam v spodnjih plasteh ozračja razmeroma hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo v krajih južno od nas pretežno oblačno. Drugod bo delno jasno, po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost.

V ponedeljek bo predvsem v krajih zahodno od nas deloma jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V Kvarnerju bo pihala zmerna burja.