Konec tedna so iz Istre poročali o pravi filmski drami. V petek popoldne so tamkajšnji policisti na tako imenovanem istrskem ipsilonu želeli ustaviti vozilo škoda s slovenskimi registrskimi tablicami. Sumili so, da gre za prevoz ilegalnih migrantov. Škoda je vozila proti Pazinu, voznik pa je le še pospešil vožnjo. Ustavila so ga dela na cesti oziroma kolona pred zoženjem ceste, kjer je avto moral ustaviti, iz njega pa so poskakali štirje ljudje. Kasneje se je izkazalo, da gre za štiri nezakonite prebežnike iz Albanije.

Voznik je ostal v avtu, policisti pa so stopili proti njemu, takrat pa je avto obrnil in zapeljal naravnost proti policistu, ki je sprožil strel proti pnevmatiki avtomobila. Zgrešil je, vozniku pa je uspelo zbežati. Škodo so sicer kmalu našli, voznika pa ne.

Šestindvajsetletnega Slovenca so prijeli šele naslednji dan, natančneje malo pred 11. uro dopoldne na območju Huma. Mladeniča so odpeljali na policijsko postajo Buzet, njegova nadaljnja usoda pa še ni znana.

V soboto okoli ene ure se je še en filmski pregon odvil na reški obvoznici, kjer so se policisti kar štiri kilometre podili za nekim tihotapcem v audiju. Vmes so se vozili celo vzporedno z njim, vozil je kar 160 kilometrov na uro, na koncu pa ga je ustavila odbojna ograja.