Na spletnih omrežjih so po eksploziji zaokrožili videoposnetki, na katerih je videti plamene, ki se dvigajo nad naftovodom.

Eksplozija naj bi terjala življenja ljudi, ki so se zbrali ob naftovodu blizu mesta Tlahuelilpan, ki leži približno 85 kilometrov severno od mehiške prestolnice Ciudad de Mexico, da bi v vedra zajeli gorivo, ki je puščalo iz cevi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz državne naftne družbe Petroleos Mexicanos (Pemex) so medtem sporočili, da so iz njihovega naftovoda ukradli nafto.

Guverner Hidalga Omar Fayad je po eksploziji sporočil, da lokalna vlada koordinira reševanje na območju ter da je pomoč poškodovanim njihova glavna prioriteta.

Ob tem je tamkajšnje prebivalce posvaril pred krajo nafte iz naftovoda. Tovrstna dejanja namreč »niso le nezakonita, temveč ogrožajo tudi vaša življenja in življenja vaših družin«, je dejal. »Kar se je zgodilo danes v Tlahuelilpanu, se ne sme ponoviti,« je dodal.

Na nesrečo se je v tvitu odzval tudi mehiški predsednik Andres Manuel Lopez Obrador, ki je opozoril na »resne razmere v Tlahuelilpanu«.

Do nesreče je prišlo le nekaj tednov potem, ko je vlada začela kampanjo proti krajam goriva v Mehiki.

Kriminalne tolpe in skorumpirani zaposleni so namreč lani Pemex oškodovali za šest milijard mehiških pesov oz. 2,72 milijarde evrov. Po navedbah naftne družbe se je kraja nafte iz naftovoda zgodila vsakih 30 minut.