Nemški petoligaš BV Cloppenburg je lanskega decembra imenoval novega trenerja. Novica, ki bi bila deležna le malo pozornosti, če funkcijo ne bi dodelili ženski. Vodilni možje kluba so priložnost ponudili Imki Wübbenhorst, ki je tako postala sploh prva trenerka na čelu kateregakoli kluba v enem od petih najkakovostnejših nogometnih lig v Nemčiji.

Tridesetletnica je hitro postala zanimiva za tamkajšnje medije, ta teden pa spregovorila tudi za časopis Welt. V intervjuju je morala odgovoriti tudi na precej neposrečeno vprašanje novinarja, ki ga je zanimalo, ali se nogometaši pred njenim prihodom v slačilnico zakrivajo. A trenerko to ni niti za trenutek vrglo s tira. »Seveda se ne. Sem profesionalka, moštvo izbiram na podlagi dolžine spolovila,« je kot iz topa izstrelila Wübbenhorstova in s svojim smislom za humor požela simpatije po vsem svetu.

Nekdanja profesionalna nogometašica, ki je bila nekoč tudi članica ženske ekipe Cloppenburga, na klopi moške ekipe sicer čaka sila zahtevna naloga. Moštvo se namreč nahaja na dnu Oberliga Niedersachsen lige, ene od štirinajstih v petorazrednem nemškem tekmovanju.