Peti nosilki sta po uri in 25 minutah igre s 7:5 in 6:3 izločili romunsko-latvijski par, Sorana Cirstea-Jelena Ostapenko. V tretjem krogu se bo slovensko-španska naveza pomerila z ameriško dvojico, Kaitlyn Christian - Asia Muhammad.

Marija Šarapova je pa je danes na teniškem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu pripravila presenečenje in iz nadaljevanja izločila branilko naslova, Danko Caroline Wozniacki. Enaintridesetletna Rusinja, zmagovalka petih turnirjev za veliki slam, je po dramatičnem dvoboju slavila zmago nad tretjo nosilko s 6:4, 4:6 in 6:3.

»Vedela sem, da med čaka izjemno težak dvoboj, saj je Wozniackijeva branilka naslova in ni skrivnost, da zelo rada igra v Avstraliji. Sama lani nisem odigrala veliko tekem, še posebej mi manjkajo obračuni z igralkami iz 'top 10', tako da sem te zmage res zelo vesela,« je dejala Šarapova.

Nadal mlademu Avstralcu odčital lekcijo

Španski teniški as Rafael Nadal se je v kasnejšem dvoboju brez težav uvrstil v osmino finala odprtega prvenstva Avstralije. Nadal, ki na prvem letošnjem turnirju za veliki slam še ni izgubil niza, je v dveh urah in 24 minutah s 6:1, 6:2 in 6:4 izločil 19-letnega Avstralca Alexa De Minaura.

Čeprav se je zdelo, da bi De Minaur s svojo hitrostjo na igrišču znal predstavljati večji izziv za 32-letnega Španca, je Nadal že v prvem nizu pokazal, da ima vse niti v svojih rokah, vidno živčen Avstralec pa je težko razvijal svojo igro. Nadal, ki je na poti do osmine finala premagal tri Avstralce, se bo v četrtfinalu srečal s Čehom Tomašem Berdychom.

Kerberjeva rojstni dan proslavila z le eno izgubljeno igro

Še bolj suverena je bila druga teniška igralka sveta Nemka Angelique Kerber, ki je danes dopolnila 31 let. Svoj rojstni dan je proslavila z gladko zmago v tretjem krogu, nasproti pa ji je stala domačinka Kimberly Birrell, ki je nastopala s posebnim povabilom prirediteljev; Kerberjeva jo je po manj kot uri igre izločila s 6:1 in 6:0. Kerberjeva, zmagovalka v Melbournu pred tremi leti, se bo za mesto v četrtfinalu pomerila s 35. igralko sveta, Američanko Danielle Collins.