Tiskovni predstavnik mornarice Agung Nugroho je pojasnil, da so CVR našli v bližini, kjer je strmoglavilo letalo.

Mornarica je pričela iskalno akcijo 8. januarja, preiskovali pa so območje v bližini, kjer so novembra odkrili prvo črno skrinjico s tehničnimi podatki o letu. Oddajnik signala na CVR je aktiven 90 dni, tako da je imela misija na voljo še dva tedna, da ga najde, je pojasnil Harjo Susmoro iz mornarice.

Za strmoglavljenje krive tehnične težave

Nesreča letala družbe Lion Air se je zgodila 29. oktobra lani. Letalo je v morje strmoglavilo zgolj 11 minut po vzletu z letališča v indonezijskem glavnem mestu Džakarta. Umrlo je vseh 189 ljudi na krovu letala. Zaenkrat so uradno identificirali 125 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Končno poročilo o letalski nesreči bodo predvidoma objavili kasneje letos. V začetnih ugotovitvah so opozorili, da letalo zaradi tehničnih težav ni bilo ustrezno za letenje.

Letalo Boeing 737 je imelo glede na preliminarno poročilo že dan pred nesrečo na letu iz Balija v Džakarto tehnične težave in ni bilo ustrezno za letenje, a so se pri letalski družbi odločili, da ne bo ostalo na tleh.

Pilot naj bi se že od začetka vzleta boril proti strmoglavljenju. Več kot dvajsetkrat naj bi poskušal letalo dvigniti, a zaman. Letalo je nato z visoko hitrostjo treščilo v morje.