V torek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Dopoldne bo na severu še pihal okrepljen severni veter, popoldne pa bo ponekod zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 1, v zatišnih legah do -8, najvišje dnevne od 4 do 8, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo čez dan bo na Primorskem oblačnost naraščala, drugje bo še dokaj jasno. Pihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo pretežno oblačno, na vzhodu bo povečini suho, drugod bo občasno deževalo. Še bo pihal jugozahodnik.

Vremenska slika: Nad Atlantikom je območje visokega zračnega tlaka, ki sega tudi nad zahodno Evropo. Nad severno Evropo in osrednjim Sredozemljem se nahajata ciklonski središči. Naše kraje je prešla oslabljena hladna fronta, za njo s severozahodnim vetrom v višinah doteka hladnejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ki bo bolj pogosta v krajih vzhodno in južno od nas. Predvsem v Alpah bodo nastajale snežne plohe. Pihal bo veter severnih smeri. V torek bo sončno, občasno bo lahko nekaj več oblačnosti. Sprva bo ponekod pihal severni veter, popoldne pa bo ponekod zapihal jugozahodnik.