Trump se je s tem odzval na poročanje Washington Posta minuli konec tedna, da je vsebino svojih dolgih pogovorov s Putinom na štiri oči prikrival tudi svojim najtesnejšim sodelavcem. New York Times pa je medtem razkril tudi, da je FBI leta 2017 preiskoval, ali je Trump delal za Rusijo. »Nikoli nisem delal za Rusijo in to veste bolje kot kdorkoli,« je dejal ameriški predsednik. »Sramota, da to sploh sprašujete. Vse skupaj je en velik nateg,« je dejal.

Glede očitkov o nenavadno dolgih pogovorih s Putinom je dejal, da "gre za veliko lažnih novic". Zatrdil je, da ima srečanja na štiri oči z vsemi voditelji. "Imam odnose praktično z vsemi in to je dobra zadeva, ne slaba," je dejal.

Zavrnil je tudi očitke glede preiskave FBI, ki se je začela potem, ko je Trump maja 2017 odpustil direktorja FBI Jamesa Comeyja. Kot je danes dejal predsednik ZDA, so tedanji voditelji FBI »znani malopridneži, lahko bi rekli celo umazani policaji«. Ni sicer jasno, v kakšni fazi je ta preiskava in ali je dala kakšne ugotovitve.

Trump je sicer v središču obsežne preiskave posebnega tožilca Roberta Muellerja glede ruskega vpletanja v ameriške predsedniške volitve leta 2016, pri čemer bi lahko sodelovali tudi ljudje iz Trumpove volilne kampanje. Mueller je zaenkrat vložil obtožnice le proti ruskim državljanom.