Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v ligi NBA z Dallasom doma izgubil proti aktualnim prvakom Golden State Warriors (114:119). Dončić je bil s 26 točkami najboljši domači strelec, a je bila teksaška ekipa tokrat nemočna ob izredno razpoloženemu Curryju, ki je nanizal neverjetnih 11 trojk in skupno 48 točk, kar je prevesilo rezultat na stran gostov.

Tudi 19-letni Ljubljančan je bil zelo razpoložen že uvodoma, potem ko je iz prvih šestih poizkusov zadel pet trojk, k 26 točkam pa dodal šest skokov in pet podaj, a je v 32 minutah na igrišču tudi izgubil pet žog. a je bil proti koncu tekme precej nenatančen, zgrešil je vse trojke v zadnji četrtini.

Neustavljivi Stephen Curry

Pri tako tesnem rezultatu je jasno, da so odločale zadnje minute. Teksačani so v domači dvorani vodili slabe tri minute pred koncem tekme, ko je na semaforju še pisalo 113:108, vendar sta nato svoje opravila Kevin Durant in predvsem Curry, ki je 42 sekund pred koncem zadel zelo pomembno dolgo trojko (117:114), na kar iz vrst Dallasa ni bilo odgovora. Po zapravljeni žogi teksaške ekipe v napadu in osebni napaki Dončića je junak tekme Curry z dvema prostima metoma postavil končnih 119:114.

»Nikakor nismo znali zaustaviti Curryja. Danes je bil naravnost briljanten,« je po tekmi priznal domači trener Rick Carlisle. Ne gre pa zanemariti dejstva, da so košarkarji Dallasa grešili pri odločilnih metih iz igre. »Vedno lahko najdeš boljši met. Danes enostavno ni bil naš dan,« je po tekmi slab niz v finišu komentiral Dončić.

Naslednja tekma Dallas čaka v sredo, ko bo doma gostil San Antonio.

Dallas : Golden State

Top igralci