Med spletnimi mesti, vključenimi v raziskavo, je decembra lani najvišjo obiskanost beležilo spletno mesto 24ur.com, sledili so mu siol.net, rtvslo.si, zurnal24.si in slovenskenovice.si. Število mesečnih uporabnikov je decembra v primerjavi z novembrom sicer upadlo za 1,7 odstotka, je pa naraslo število dnevnih uporabnikov (+2,7 odstotka).

Število uporabnikov, ki do spleta dostopajo z mobilnimi napravami, je decembra za dostopom z osebnimi računalniki zaostajalo le še za 0,7 odstotne točke, so sporočili iz Slovenske oglaševalske zbornice, naročnice raziskave.

Od januarja 2017 do decembra 2018 se je spletna populacija povečala za štiri odstotke, čeprav je dostop prek osebnega računalnika v istem obdobju upadel za deset odstotkov. Rast je sedaj posledica rasti uporabe pametnih telefonov, saj se je dostop do spleta z mobilnih telefonov povečal za 21 odstotkov. Glede na trend, ki se nakazuje, bo dostop z mobilnih telefonov kmalu prevzel prvo mesto, menijo v zbornici.

Od 79 odstotkov mesečnih uporabnikov v starosti od 10 do 75 let, vključenih v decembrsko raziskavo, jih samo 0,36 odstotka dostopa do spleta mesečno ali redkeje. Večina uporabnikov (92 odstotkov) do spleta dostopa dnevno.