Iraschko-Stolzeva, ki je slavila z vsega pol točke prednosti pred drugouvrščeno, je imela na koncu na svojem seznamu 200,4 točke, s skokoma dolgima 127 metrov in 121,5 metra. To je bila njena prva zmaga v sezoni, sicer pa štirinajsta v karieri, s čimer se je zavihtela na drugo mesto najuspešnejših športnih skakalk. Več jih ima le Japonka Sara Takanashi, 55.

Avstrijka je po številu zmag v svetovnem pokalu za sabo pustila tako Lundbyjevo kot Američanko Sarah Hendrickson, ki jih imata po trinajst.

V finalu se je zelo dobro odrezala Lundbyjeva, ki je na tretje mesto skočila s sedmega mesta po prvi seriji in z ženskim rekordom skakalnice, 135 metri. Vodilna v skupnem seštevku, Katharina Althaus je bila s 190,8 točkami četrta.

Najboljša Slovenka je bila Nika Križnar na 14. mestu (143 točk) in je tudi na šesti tekmi letošnje sezone končala med najboljšo petnajsterico, Jerneja Brecl (132,4) je bila 16., Urša Bogataj (131,9) 17. Med dobitnice točk svetovnega pokala se je s 30. mestom uvrstila tudi Špela Rogelj (97,9).

Smučarke skakalke so novo leto tradicionalno s tekmami svetovnega pokala začele na Japonskem, tokrat prvič na veliki skakalnici v Sapporu.

V Sapporu bo v nedeljo še druga tekma, tokrat ob 2. uri po slovenskem času.