Henrik Kristoffersen, vodilni po prvi vožnji, je v drugo moral priznati premoč izjemnemu Hirscherju (+0,71). V zgornjem delu je bil Norvežan celo nekoliko hitrejši, v spodnjem delu pa se enostavno ni zmogel kosati z avstrijskim strojem, ki je v tem delu naredil ogromno časovno razliko. Thomas Fanara je tako na tretjem mestu zaostal že za več kot sekundo (+1,04). Hirscher je z današnjim dnem v svetovnem pokalu že pri 66-ih kariernih zmagah.

Kranjec je s četrtim časom druge vožnje napredoval za pet mest, z desetega je skočil na peto, s čimer je izenačil lanski dosežek v Adelbodnu. Na četrtem mestu ga je zgolj za šest stotink sekunde prehitel Alexis Pinturault, ki je v drugo celo že padel, a se pobral v slogu največjih mojstrov.

Kranjec po prvi vožnji deseti

Od zadnjega moškega veleslaloma je minilo 24 dni. Kranjec se je na zelo zahtevno progo Chuenisbärgli v prvi vožnji podal s številko šest, z isto številko, s katero si je 19. decembra v Saalbachu prismučal svojo prvo zmago v karieri. V finale se je prebil z desetim mestom (+0,91), razlike med najboljšimi pa so bile izredno majhne.

Najboljši smučar belih strmin Marcel Hirscher je s tvegano vožnjo na moč na zahtevnem veleslalomu pred drugo vožnjo za 12 stotink zaostajal za vodilnim Kristoffersenom. Tretji je bil Francoz Alexis Pinturault (+0,18), na šestem mestu pa je njegov rojak Thomas Fanara za vodilnim še vedno zaostajal manj kot pol sekunde (+0,44). Štefan Hadalin se z dobrimi štirimi sekundami zaostanka ni uvrstil v finalno vožnjo.

V Adelbodnu bo v nedeljo na sporedu še slalom.