V Mengšu so se ta konec tedna po skoraj desetih letih neizpolnjenih obljub končno le razveselili sodobne nove trgovine v središču kraja. V leta nedokončani stanovanjsko-poslovni soseski Glavni trg je nov supermarket na 800 kvadratnih metrih prodajnih površin uredil Mercator; skupaj s pomožnimi prostori pa nova trgovina meri kar 1417 kvadratnih metrov. V njej so zaposlitev našli predvsem trgovke in trgovci iz občine Mengeš.

»Veseli smo, da bo nedokončana stavba dobila svojo končno podobo in bodo občani severnega dela Mengša ponovno pridobili večji trgovinski lokal. Tako bo, upamo, rešen večletni problem osrednjega dela naselja Mengeš,« je prepričan župan Franc Jerič. Spomnil je, da je poslovno-stanovanjski objekt že leta 2010 zgradil do četrte gradbene faze MTB Invest, nakar je po stečaju investitorja zaradi finančno-gospodarske krize nedokončan objekt s slabimi terjatvami prevzela DUTB in ga leta 2017 prodala družbi Evio iz nepremičninske družbe Prva hiša iz Ljubljane.

Veliko zanimanja za priseljevanje

Zvone Jagodic iz Prve hiše pravi, da bo v pritličju objekta še nekaj manjših lokalov, od katerih je neprodan le še eden. Kupci lokalov bodo ponujali gostinske, frizerske, kozmetične storitve in podobno. Kmalu pa bodo začeli prodajati tudi 80 stanovanj nad trgovino oziroma v sklopu soseske Glavni trg, saj naj bi uporabno dovoljenje pridobili v naslednjih nekaj tednih.

»Vsa stanovanja bodo na voljo za prevzem in vselitev takoj po nakupu. V tem, da kupci ne čakajo leto ali več na prevzem rezerviranega oziroma naročenega stanovanja, vidimo priložnost za lažje trženje stanovanj,« pravi Jagodic. Povedal je še, da večji posegi na objektu, ki je nekaj let sameval, niso bili potrebni; izvedli pa so vsa zaključna gradbena dela, vključno z novo fasado in izolacijo strehe, obrtniška dela ter uredili okolico.

Tudi župan Jerič je prepričan, da se bodo »glede na dosedanje izkušnje s priseljevanjem v občino stanovanja v novi soseski uspešno prodajala in se bodo novi lastniki vključili v lokalno skupnost še pred koncem tega leta«.

Ponudba novega supermarketa bo prilagojena predvsem rednim dnevnim kupcem ter njihovim nakupovalnim navadam in potrebam, napovedujejo v Mercatorju, kjer bodo ohranili tudi svojo precej manjšo trgovino na Slovenski cesti 67. V supermarketu bodo pekli dnevno sveže sladice, pomemben del ponudbe v delikatesi s toploteko bodo dnevno sveže kuhane malice ali kosila; tudi mesnica in oddelek s svežo zelenjavo in sadjem bosta dobro založena. V sklopu naložbe so uredili tudi parkirišča pred trgovino.