»Termit je družbeno odgovorno podjetje, ki spoštuje vsa izdana okoljevarstvena dovoljenja ter vso relevantno zakonodajo,« so v odzivu na četrtkovo novinarsko konferenco Občine Moravče, na kateri je ta podjetje obtožila odlaganja nevarnih materialov na deponijo, zapisali v Termitu. Pojasnili so, da postopek sprejema odpadkov poteka nadzorovano in v skladu z najvišjimi standardi.

Navedbe moravškega župana Milana Balažica, da Termit na območju sanacije odlaga nevarne odpadke, med katerimi naj bi bili tudi azbest in olja, v družbi ostro zavračajo. Da na območju sanacije odlagajo zgolj tiste materiale, za katere imajo ustrezna dovoljenja, po njihovih besedah potrjujejo tudi vse analize in inšpekcijski nadzori, ki niso odkrili nepravilnosti.

Termit poziva občino, da predstavi konkretna dokazila

Občina Moravče je v četrtek izrazila ogorčenje, da v Moravče nevarne odpadke dovaža tudi Kemis, kar so podobno kot v Kemisu zavrnili tudi v Termitu. »Dejstvo je, da Termit z družbo Kemis sodeluje že leta. V Termit vozijo nenevarne in inertne odpadke, za katere imamo vsa potrebna dovoljenja. Ti odpadki ne nastajajo v Kemisu, temveč pri njihovih poslovnih partnerjih,« so potrdili pojasnilo Kemisa.

V Termitu Balažica in predstavnike Ljudske iniciative pozivajo, da v najkrajšem času predstavijo konkretna dokazila o odlaganju nevarnih odpadkov na deponiji družbe Termit, v nasprotnem bodo svoj ugled zaščitili po pravni poti.