Justise Winslow je k zmagi dodal 13 točk in 11 podaj, še štirje košarkarji pa so pred 19.600 domačimi navijači - Miami je še 400. razprodal dvorano American Airlines Arena - dosegli vsaj deset točk.

Miami je malo po polčasu sicer vodil za 26 točk, nato pa so se prebudili Kelti in zaostanek hitro znižali za 16 točk, preden je na sceno stopil Wade in rešil večer.

»Z njim na vlaku sem že zelo dolgo,« je dejal trener Erik Spoelstra: »Enostavno smo zaradi njega precej boljši. Včasih je ta liga le o odličnih igralci v ključnih trenutkih, ki znajo sami preobrniti potek tekme.«

Josh Richardson je za ekipi s Floride, ki je dosegla največ trojk to sezono (18) in 33 podaj, dodal 18 točk, Derrick Jones mlajši pa 14.

»Resda smo si nabrali udobno prednost, a vedeli smo, da bodo prišli nad nas z vsemi kanoni. Imel sem na voljo le nekaj metov,« je po tekmi dejal 36-letni Wade in dodal: »Končno se učimo, kako na domačem parketu premagovati najboljše ekipe.«

Za goste, ki so izgubili prvič po štirih zaporednih zmagah, je Kyrie Irving dosegel 22 točk, Marcus Smart pa 18.

Najdaljša tekma večera je bila sicer v Teksasu, kjer so domači San Antonio Spurs na krilih LaMarcusa Aldridgea, ki je dosegel 56 točk, po dveh podaljških s 154:147 premagali Oklahoma City Thunder.