Nekdanji prvi igralec sveta, ki ima za pasom tudi tri turnirje za veliki slam, je lani na OP Avstralije odpovedal nastop in šel na operacijo, tako da se je vrnil šele junija v Londonu. Nato je nastopil le na štirih turnirjih, preden je septembra predčasno končal sezono v Shenzhenu, da bi se osredotočil na okrevanje in vrnitev po poškodbi.

A minuli teden je izpadel v drugem krogu Brisbana, zdaj pa je predčasno, po manj kot uri igre z Đokovićem, končal trening na igriščih Australian Opna. »Lahko sicer igram, a je moja igra zaradi bolečin zelo omejena, zaradi česar v tenisu ne morem več uživati,« je dejal v Melbournu in skušal zadržati solze.

»Wimbledon je turnir, kjer bi rad končal kariero, a nisem prepričan, da bom zdržal do tja,« je še dejal Murray in dodal, da je storil vse, kar je v njegovi moči, da bi se vrnil.

»A mislim, da bo odprto prvenstvo Avstralije moj zadnji turnir,« je menil Murray in zatrdil, da bo v Melbourne Parku nastopil. V prvem krogu ga čaka Roberto Bautista Agut.

»Igral bom. Še vedno lahko igram tenis, ne sicer na ravni, s katero bi bil zadovoljen,« je še razmišljal in sklenil: »Bolečine so enostavno premočne, tako ne gre več naprej.«