Novost letošnjega dogodka je, da bo veleslalomska tekma potekala že v petek, slalomska pa v soboto. Čeprav bo torej prva tekma na delovni dan, si organizatorji obetajo večji obisk s strani šolskih skupin, pričakujejo tudi še več gospodarstvenikov in drugih obiskovalcev.

Kot je ob tem poudaril generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar, mariborska tekma tudi letos ostaja del Kluba 5, ki povezuje največje in najbolj tradicionalne tekme svetovnega pokala. Tudi zato skušajo še naprej obdržati osnovno rdečo nit dogajanja na tako uglednih tekmah, ki vključuje četrtkovo in petkovo javno žrebanje štartnih številk na Trgu Leona Štuklja, kjer bosta hkrati potekala koncerta skupin Šank rock in Prismojeni profesorji bluesa.

Vilar je ob tem pojasnil, da je do selitve tekem na petek in soboto sicer prišlo predvsem zaradi dejstva, da je letošnja lisica tik pred svetovnim prvenstvom v švedskem Areju, uradni dan za odhod na omenjeno prizorišče pa je nedelja.

Letos bolje pripravljeni na vremenske razmere

Misli organizatorjev so kot vsako leto znova usmerjene v napovedi vremenoslovcev, saj si ne želijo, da bi tekmo znova morali seliti drugam, tako kot lani, ko jo je gostila Kranjska Gora. Že takrat so se po končanem dogodku lotili analize stanja, posledica tega pa je nov pristop, med drugim nabava novega sistema zasneževanja s strani upravljavca smučišč.

»Res je, da je trenutno odjuga, res pa je tudi, da imamo relativno dobro zasneženo progo, zato lahko pozitivno gledamo vse skupaj in smo skoraj prepričani, da bomo tekmo gledali pod Pohorjem,« je dodal Vilar, ki je še povedal, da so pred dvema dnevoma začeli s prodajo vstopnic za ogled tekem, njihova cena pa ostaja ista kot lani.