Začel se je naporni januarski ritem tekem košarkarjev Olimpije. Ljubljančani bodo v prvem mesecu leta 2019 na delu praktično vsak drugi dan, zgodilo pa se jim bo celo, da bodo v treh dneh igrali trikrat, česar ne poznajo niti v ligi NBA. Tako bodo v soboto v 13. krogu državnega prvenstva gostovali v Kopru pri Primorski, naslednji dan igrali tekmo sezone v ligi ABA proti Megi Bemax, kjer si poraza v boju za obstanek praktično ne smejo privoščiti, v ponedeljek pa bo sledila nova izredno pomembna preizkušnja, ko bodo gostili Rogaško v povratni tekmi četrtfinala pokala Spar (prvo so v ponedeljek dobili za vsega tri točke). Pred omenjenim »trojčkom« zmaji danes v 10. krogu Fibine lige prvakov gostujejo v Bologni pri Virtusu, ki je eden glavnih kandidatov za končno zmago v tretjekakovostnem evropskem tekmovanju. Edini cilj Olimpije v Italiji bo, da obračun preživi brez poškodb. Ljubljančani možnosti za napredovanje namreč nimajo več, na splošno pa se poraja vprašanje, zakaj so silili v Fibino ligo prvakov, če nato od samega začetka v njej niso pokazali niti najmanjše ambicije po kakršnem koli odmevnem rezultatu.

Olimpiji bo tako preostalih pet tekem v Evropi le v veliko breme, a jih s povsem levo roko ne sme jemati, saj mora vseeno gledati na tisto malo ugleda, ki ga klub še ima. Na splošno se za Ljubljančane sezona, v katero so krenili z visokimi ambicijami, zaradi slabega kadrovanja, nekakovostnih okrepitev in zgrešeno postavljenih načrtov, saj bi morali glede na znano dejstvo, da bodo nastopali v treh tekmovanjih, že od samega začetka računati na »ločeno« ekipo za državno prvenstvo, spreminja v nočno moro. Če k temu dodamo še nepoznavanje pravil direktorja Romana Lisca, saj je klub že izpolnil kvoto dovoljenih osmih registriranih tujcev za državno prvenstvo, je zmešnjava popolna. Edini svetli točki kluba sta končno urejeno finančno stanje in trije mladeniči Sanon, Šamanić in Simonović, ki od prihoda trenerja Saše Nikitovića, ki sicer v rezultatskem smislu ni prinesel nobene spremembe, kažejo precejšen napredek.

»Virtus Bologna je v Fibini ligi prvakov doživela le dva poraza, nobenega na domačem parketu. Čaka nas zelo zahtevno gostovanje pred polno in glasno dvorano v Bologni. To bo za nas zelo dobra izkušnja pred nadaljevanjem sezone. Pokazati moramo borbeno igro, videli pa bomo, če bo to dovolj za zmago,« pred današnjim gostovanjem pravi Saša Nikitović, ki zaradi poškodbe, ki jo je staknil pri padcu na hrbet v ponedeljek v Rogaški Slatini, ne bo mogel računati na Marvina Jonesa.

Fibina liga prvakov, skupina D, 10. krog: Strasbourg – Bešiktaš sinoči, danes ob 18. uri: Neptunas – Oostende, ob 18.30: Promitheas – Bayreuth, ob 20.30: Virtus – Olimpija.