Špela Pretnar, zunanja sodelavka za odnose z javnostmi pri Slovenski smučarski zvezi, je vest o poškodbi najizkušenejše slovenske alpske smučarke sporočila tik pred začetkom prve vožnje ženskega slaloma pod žarometi v Flachauu, kjer je tekmovalka iz Šmartnega ob Paki pred tremi leti osvojila svoje prve stopničke v svetovnem pokalu.

Drevova, ki je imela težave z zdravjem že po koncu minule sezone, se v poletnem pripravljalnem obdobju ni pridružila preostalim članicam ženske ekipe na tradicionalnem taboru v argentinski Ushuaii. Triintridesetletnica, ki se je že spogledovala s koncem tekmovalne poti, je trenirala po posebnem programu, prilagojenem svoji vzdržljivosti in zdravstvenem stanju. Na snegu, na evropskih ledenikih, je preživela krajša obdobja.

Udeležila se je uvodne veleslalomske premiere v Söldnu, a se ni uvrstila v drugo vožnjo. Tudi v Killingtonu je bila prepočasna za finale. Prve točke v novi sezoni je vpisala z 21. mestom v Courchevelu, med dobitnice točk se je vpisala tudi na Semmeringu, kjer je bila 24.

Ker tekmuje samo v veleslalomu, je po novem letu Zagreb in Flachauu izpustila, v Kronplatzu se je pripravljala na prvi ženski veleslalom v letu 2019, ki bo 15. januarja prav na tem prizorišču. A se je trening končal s smolo in usodno poškodbo, ki bo za veleslalomsko veteranko pomenil konec sezone ter najverjetneje tudi konec tekmovalne poti.

Drevova tako ne bo nastopila v Mariboru, kjer je pred tremi leti prvič na tekmah za Zlato lisico stopila na oder za zmagovalke. Obe karierni uvrstitvi na stopničke v svetovnem pokalu, dvakrat je bila druga, je vpisala januarja 2016, ko je v Flachauu in v Mariboru zaostala le za Nemko Viktorio Rebensburg.

Tekmovalka, ki je bila večji del svoje kariere zapisana veleslalomu in v senci zunajserijske Tine Maze, je vpisala vsega skupaj petnajst uvrstitev med najboljših deset v svetovnem pokalu. Je pa zanimivo, da si s sedmimi uvrstitvami med najboljših šest, deli tretje mesto z Urško Hrovat na večni lestvici najboljših slovenskih veleslalomistk. Več uvrstitev v najboljšo šesterico na ženskih veleslalomih za svetovni pokal imata le Mateja Svet (23) in Tina Maze (41).

Drevova je zadnji olimpijski nastop končala lani na olimpijskem veleslalomu v Pyeongchangu z odstopom. Najboljši dosežek tekmovalke iz Šmartnega ob Paki na olimpijskih igrah tako ostaja deveto mesto z veleslaloma v Torinu leta 2006.

Na svetovnih prvenstvih je najvišje posegla februarja 2017 v St. Moritz, ko je bila na veleslalomu sedma, pred tem je leta 2013 na SP v Schladmingu osvojila deseto mesto.

Slovenska ženska veleslalomska vrsta je po poškodbi Drevove zelo oslabljena. Tina Robnik se po poškodbi levega kolena, ki jo je utrpela lani marca, še ni vrnila v tekmovalno karavano.

Obetavna Meta Hrovat, ki je ob Drevovi v tej zimi edina skrbela za slovenske ženske veleslalomske točke v svetovnem pokalu, pa še vedno čuti posledice poškodbe levega gležnja, kjer so ji naredili punkcijo. Slalom v Zagrebu je končala z odstopom, veleslalomske občutke po poškodbi pa še ni preizkusila na tekmah svetovnega pokala.